Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2009

ΤΙ ΤΡΑΒΑΝΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ...


"Στενάζουν" οι γιατροί στο... Κολωνάκι όπως αποκαλύπτουν και οι φορολογικές τους δηλώσεις που ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου προκειμένου να τους συνδράμει με... φορολογικές απαλλαγές!
  
Ουτε λίγο, ούτε πολύ τα 150 ιατρεία που λειτουργούν στο Κολωνάκι δηλώνουν ετήσια καθαρά εισοδήματα από 10.000 ως 30.000 ευρώ! Συγκεκριμένα τα 30 δηλώνουν ετήσιο καθαρό εισόδημα κάτω των 10.000 ευρώ, άλλα 30 άτομα δηλώνουν από 10.000 - 20.000 ευρώ και επίσης 30 άτομα δηλώνουν καθαρό ετήσιο εισόδημα 20.000 - 30.000 ευρώ!

Με αφορμή αυτά τα στοιχεία που ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ο κ.Παπακωνσταντίνου δήλωσε πως  "φαίνεται να υπάρχει μεγάλη αναντιστοιχία μεταξύ δηλώσεων και πραγματικών εισοδημάτων" και πρόσθεσε ότι " υπάρχει προκλητικός πλούτος που φοροδιαφεύγει". "Η κυβέρνηση στοχεύει στην εφαρμογή ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος", υπογράμμισε.
Οπως είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, το υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει τους ελέγχους σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες και στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης, θα γίνει ειδική συζήτηση πώς θα φορολογούνται αυτές οι επαγγελματικές ομάδες.
Τέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τον προϋπολογισμό, ο οποίος θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή, είπε ότι βασική διαφοροποίηση του κρατικού προϋπολογισμού 2010 αφορά το σκέλος των δαπανών.
Φέτος, ο προϋπολογισμός θα διανεμηθεί σε CD, διότι δεν εκτυπώθηκε για λόγους κόστους και ταυτόχρονα δεν θα υπάρχουν καταχωρήσεις στις εφημερίδες (εξοικονόμηση ενός εκατομμυρίου ευρώ). 

Υ.Γ.: Η ΦΩΤΟ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου