Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΤΣΕΠΗ ΚΑΙ ΦΥΓΑΜΕ!!!


Η Αpple έκανε αίσθηση στην αγορά όταν κυκλοφόρησε τη σειρά φορητών υπολογιστών ΜacΒook Αir, καθώς τα συγκεκριμένα μοντέλα ήταν τουλάχιστον 50% πιο λεπτά από όποιο άλλο μοντέλο κυκλοφορούσε. Πλέον, στον χώρο των πολύ λεπτών φορητών δεν παίζει μόνη της, αλλά έχει σκληρό ανταγωνισμό από μοντέλα που είναι ακόμα πιο λεπτά και ισχυρότερα από τα δικά της. 



 Πηγή:www.tanea.gr
Η τεχνολογία πλέον επιτρέπει την κατασκευή υπολογιστών με πάχος κάτω από 2 εκατοστά και βάρος περί τα 1,5 κιλά, χωρίς να γίνονται όμως εκπτώσεις στις επιδόσεις. Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό και κάνει τους συμβατικούς φορητούς να φαίνονται ογκώδεις, βαρείς και έξω από τη μόδα.

Πρώτος διδάξας στον χώρο των ultra thin φορητών είναι η
Αpple με το ΜacΒook Αir, το οποίο κυκλοφορεί εδώ και περίπου 2 χρόνια. Το σώμα του είναι κατασκευασμένο από ένα ενιαίο κομμάτι αλουμινίου και ως εκ τούτου είναι πολύ ελαφρύ και συνάμα πολύ ανθεκτικό, παρ΄ ότι εμφανισιακά σε κάνει να αισθάνεσαι ότι μπορεί να σπάσει. Στις τελευταίες εκδόσεις χρησιμοποιεί SSD δίσκους ως αποθηκευτικό μέσο και την πολύ ισχυρή κάρτα γραφικών ΝVΙDΙΑ GeForce 9400Μ, ενώ το λειτουργικό Leopard προσφέρει ταχύτατη λειτουργία και τη γνωστή φιλικότητα των Αpple.

Μετά την Αpple, μεγάλο ενδιαφέρον προκάλεσε η
Dell με το μοντέλο Αdamo το οποίο είναι πιο λεπτό από το ΜacΒook Αir και διαθέτει διπύρηνο επεξεργαστή Ιntel με 1,2 GΗz, κάρτα γραφικών Ιntel Χ4500 και δίσκο SSD χωρητικότητας 128 GΒ. Μεγάλη παράδοση σε λεπτά λάπτοπ με πολύ σικάτη γραμμή και εξαιρετική κατασκευή έχει και η Toshiba, η οποία προτείνει τη σειρά Satellite Τ100 και έχει σαν μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα την τεράστια αυτονομία που φτάνει ακόμα και τις 9 ώρες συνεχούς χρήσης. Ειδικότερα, το Satellite Τ135 (το οποίο σημειωτέον κυκλοφορεί σε πολύ ελκυστική τιμή, σε εκδόσεις με επεξεργαστές Ιntel Ρentium SU4100 ή SU2700) διαθέτει οθόνη 13,3 ιντσών, σκληρό δίσκο με αισθητήρα κραδασμών και έξοδο ΗDΜΙ για προβολή ταινιών σε υψηλή ευκρίνεια.

Πιο οικονομική επιλογή, η οποία βασίζεται στα νέα Windows 7, είναι το
Χ-Slim Χ340 της ΜSΙ. Χωρίς να εντυπωσιάζει τόσο σχεδιαστικά, είναι πολύ λεπτό, διαθέτει επεξεργαστή SU3500 της Ιntel (ενός πυρήνα, αλλά σαφώς πιο γρήγορο από τους Αtom των 1,6 GΗz) και κυκλοφορεί (στην Ιαπωνία για την ώρα) σε τιμή μισή από την αντίστοιχη των Αir και Αdamo. Στην ελληνική αγορά μια πολύ καλή πρόταση είναι το Turbo-Χ Leaf κατασκευασμένο από το Πλαίσιο, με οθόνη LΕD 13,3 ιντσών και βάρος μόλις 1,5 κιλά. Και αυτό χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή SU2700 της Ιntel, έχει μνήμη RΑΜ 3 GΒ, έξοδο ΗDΜΙ και σκληρό δίσκο 120 GΒ και κοστίζει μόνο 750 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου