Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ! ! !

Ικανοποιημένες, σε ποσοστό 80%, από τη ζωή και τις οικονομικές τους απολαβές, δηλώνουν οι ιερόδουλες που ζουν και εργάζονται στη Ρώμη, οι οποίες κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε έρευνα της ιταλικής αστυνομίας σχετικά με την οικονομική και ψυχολογική τους κατάσταση.


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, που δημοσιεύονται στον ιταλικό Τύπο, «οι συγγενείς των νεαρών αυτών γυναικών συχνότατα γνωρίζουν καλά με ποιον τρόπο συντηρούνται οι κοπέλες στην Ιταλία, αλλά κάνουν τα... στραβά μάτια και επιδεικνύουν ανοχή, δεδομένης της οικονομικής παραμέτρου». Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες εκδιδόμενες κοπέλες στη Ρώμη είναι ρουμανικής υπηκοότητας.

Σε ό,τι αφορά στα μηνιαία κέρδη, οι εκδιδόμενες γυναίκες απάντησαν στις ψυχολόγους ότι κυμαίνονται μεταξύ 5.000 και 7.000 ευρώ. Το στοιχείο ωστόσο που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση, είναι ότι από το λεξιλόγιο των γυναικών αυτών έχει εξαφανιστεί εντελώς η λέξη «προαγωγός». Κάνουν λόγο για «αρραβωνιαστικούς», που τις συνοδεύουν στο «χώρο εργασίας» και είναι αυτοί που τις βοήθησαν να έρθουν στην Ιταλία.


Δεν λείπουν δε, οι ιερόδουλες που αποκαλύπτουν ότι αρνήθηκαν να εργασθούν ως οικιακές βοηθοί, με απολαβές που θα ξεπερνούσαν τα 1.000 ευρώ το μήνα, διότι προτιμούν μια «σαφώς πιο αποδοτική απασχόληση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου