Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΙ ΝΕΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ


Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ολοένα και αυξάνεται το ενδιαφέρον των νέων Ελλήνων έως 35 χρονών όπου αναζητούν εργασία σε κάποιο άλλο κράτος της Ευρωπαικής Ένωσης, ύστερα από δημοσιεύματα απάντησης του Επίτροπου σε θέματα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης κύριου Andor, σε σχετικό ερώτημα ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, του κύριου Γεώργιου Παπανικολάου




Πιο συγκεκριμένα στις αρχές καλοκαιριού καταχωρήθηκαν 8.709 ελληνικά βιογραφικά σημειώματα στο EURES, την ευρωπαϊκή πύλη για την κινητικότητα στην εργασία και η Ελλάδα πήρε την δωδέκατη θέση από τα 27 κράτη μέλη της E.E. Τον υψηλότερο βαθμό αιτήσεων κατείχε η Ισπανία με 81.298 και αμέσως μετά η Ιταλία με 63.444 αλλά και η Πολωνία με 30.523 αιτήσεις. Επίσης να πούμε ότι, όσον αφορά την ελκυστικότητα των χωρών σύμφωνα με το ΕURES στις αρχές Ιουνίου, ο υψηλότερος αριθμός των κενών θέσεων ήταν στο Ηνωμένο Βασίλειο με 378.000, στη Γερμανία με 226.000, στη Γαλλία με 46.000, στην Ολλανδία με 41.000, στην Αυστρία με 40.000 και τέλος στη Σουηδία με 30.523.




Όπως ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανικολάου, αρκετοί νέοι αναγκάζονται λόγω των αρκετά μειωμένων ευκαιριών που τους προσφέρονται στις χώρες, από όπου προέρχονται να μετακινηθούν στο εξωτερικό, για αναζήτηση καλύτερων εργασιακών συνθηκών. Πολλοί είναι αυτοί που κάνουν προσπάθεια να επιτύχουν σε διαγωνισμούς της EPSO (Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Επιλογής Προσωπικού), ώστε θα βρουν δουλειά με υψηλότερα εισοδήματα καθώς και καλύτερες συνθήκες ζωής.



Πηγη neolaia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου