Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ!!!!!!


Όλο και μεγαλώνουν τα νούμερα των παιδιών που «ανακαλύπτουν» τα ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια, φτάνοντας μάλιστα να εθίζονται πολλές φορές σε αυτά. Έτσι όπως εξαπλώνεται το Ίντερνετ και έτσι όπως έχουν πρόσβαση σε αυτό τα παιδιά δεν είναι εύκολο για τους γονείς να ελέγχουν συνεχώς τις σελίδες που επισκέπτονται, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι.


Έρευνα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Π&Α Κυριακού έδειξε ότι το 15,1% των παιδιών ηλικίας 14-16 χρονών παίζει τυχερά παιχνίδια, με το ποσοστό να είναι ακόμα μεγαλύτερο στην Κύπρο, εξαιτίας των καταστημάτων με τυχερά παιχνίδια.




Όπως ανακοίνωσε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, έχει καταθέσει ήδη κάποιες προτάσεις, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τα παιδιά, προτείνοντας εκτός άλλων να απαγορεύεται στα παιδιά να έχουν πρόσβαση σε παιχνίδια που δεν είναι ψυχαγωγικά, να υπάρχει έλεγχος ενηλίκου στα Ίντερνετ καφέ, αλλά και να διαμορφώνονται κατάλληλα οι χώροι για τα παιδιά, έχοντας και τις απαραίτητες ηλικιακές επισημανσεις.



Στην πράξη να δούμε, θα αλλάξει κάτι;

 
Πηγη neolaia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου