Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

ΕΧΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!!!!




Η ΕΒΔΟΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΧΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

17/10 16:45
Εργοτέλης
0-0
Άρης
17/10 19:00
Ολυμπιακός
3-0
Αστέρας Τρίπολης
17/10 19:00
Π.Α.Ο.Κ.
2-0
ΠΑΣ Γιάννινα
18/10 16:45
Ατρόμητος
3-0
Λεβαδειακός
18/10 16:45
Α.Ε.Λ.
2-0
Ξάνθη
18/10 19:00
Καβάλα
2-2
Παναθηναϊκός
18/10 19:00
Ηρακλής
0-2
Πανιώνιος
18/10 21:15
Α.Ε.Κ.
3-2
Πανθρακικός




ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΑΡΗΣ      0-0

Σε ένα φτωχό ποιοτικά παιχνίδι οι δυο ομάδες έμειναν στο 0-0. Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε να προσφέρει τίποτα στο κοινό που βρέθηκε στο Παγκρήτιο, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε πιο δυνατά ο Εργοτέλης κ έχασε μια ευκαιρία με τον Μπουντιμιρ στο 51 αλλά 6 λεπτά αργότερα έμεινε με 10 αφού ο Φραγκουλάκης είδε την δεύτερη κίτρινη. Ο Άρης για άλλο ένα παιχνίδι δεν ήταν καλός επιθετικά κ παρά το ότι έπαιζε με παίχτη περισσότερο δεν κατάφερε να πείσει κανέναν ότι άξιζε τη νίκη. Το μόνο που κατάφερε ήταν να έχει δοκάρι με το Νασουτι στο 82.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ   3-0

Ένας πολύ καλός ολυμπιακός κατάφερε να ξεπεράσει εύκολα το εμπόδιο του Αστέρα. Η δουλεία  που κάνει ο Ζικο αρχίζει κ φαίνετε κ μέσα στο γήπεδο. Από αυτό το παιχνίδι ο ΟΣΦΠ θα κρατήσει πολλά όπως την θετική επιστροφή του Γκαλέτι κ του Μαρέσκα έπειτα από πολύ καιρό την καλή παρουσία για άλλο ένα παιχνίδι του Ραούλ Μπράβο. Το μόνο αρνητικό ήταν ο τραυματισμός του Ντιογκο ο όποιος θα χάσει το παιχνίδι με την Στανταρ.
Στο αγωνιστικό κομμάτι το 1-0 το έκανε ο Μέλμπεργκ  με ένα πλασέ που κόντραρε πάνω στον αμυντικό του Αστέρα. Το 2-0 το έκανε στο 53 ο Μήτρογλου  άνω το goal του αγώνα το έβαλε στο 67 ο Ζαΐρι με ένα πλασέ από τα πλάγια.

Αυτή ήταν η έκτη νίκη των νταμπλούχων Ελλάδας που πλέον περιμένουν στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού στην Καβάλα για να μείνουν μόνοι πρώτοι στην βαθμολογία.

Όσο για τον Αστέρα Τρίπολης εμφανίστηκε κατώτερος των προσδοκιών και σε κανένα σημείο δεν πίστεψε πως μπορεί να φύγει από το Φάληρο έστω και μ' ένα βαθμό

ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

Ο ΠΑΟΚ με γκολ των Λίνο (43') και Αραμπατζή (45'+1') επικράτησε στην "Τούμπα" του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0, κατακτώντας την δεύτερη σερί νίκη του στο πρωτάθλημα της Super League.

Στην "Τούμπα" σε ένα δυνατό πρώτο ημίχρονο με 4 κίτρινες κάρτες και αρκετές μονομαχίες ο ΠΑΟΚ μπήκε παθιασμένος χωρίς όμως να επιτύχει το στόχο του που δεν ήταν άλλος από ένα γρήγορο τέρμα.

Ο ΠΑΣ στη συνέχεια μπόρεσε να ισορροπήσει το ρυθμό ενώ είχε και δοκάρι στο 34' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σαϊτιώτη. Ωστόσο οι γηπεδούχοι "χτύπησαν" δύο φορές στο τέλος του ημιχρόνου, με Λίνο στο 43' και Αραμπατζή στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων (45'+1') παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα με 2-0.

Έχοντας "προίκα" το 2-0 από το πρώτο μέρος ο "Δικέφαλος του Βορρά" δε δυσκολεύτηκε στην επανάληψη να διατηρήσει υπέρ του σκορ και να φτάσει τελικά στη δεύτερη σερί εντός έδρας νίκη του και φυσικά την κατάκτηση των τριών βαθμών.


ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΛΕΒΑΔΙΑΚΟΣ  3-0

Επιτέλους νίκη για την ομάδα του Δώνη και τι νίκη όμως? Με σκορ 3-0. Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα και με μοναδικό σκοπό να πάρει την πρώτη του νίκη ο Ατρόμητος Περιστερίου υποδέχεται τον Λεβαδειακό. Ο Γιώργος Δώνης έχει υποστήσει τις όποιες δυσκολίες του αγώνα στους ποδοσφαιριστές του που δηλώνουν έτοιμοι για την πρώτη νίκη έστω και μετά από έξι ανεπιτυχείς προσπάθειες. Στα πλάνα του Ελληνα τεχνικού -που τόνισε στους παίκτες του να μην αγχωθούν και να σκέφτονται πως η νίκη θα έρθει σε μια κίνηση να τους αποφορτίσει- υπάρχουν και οι Μιχαηλίδης, Πόποβιτς και Μπαζίνσκι.

Την ύστατη ώρα θα ξεκαθαρίσει αν ο προπονητής του Λεβαδειακού, Κίκε Ερνάντεθ μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Αγκάλι και Μπούσι για την επιθετική του γραμμή. Ο Ισπανός τεχνικός που όλη την εβδομάδα κράτησε χαμηλούς τόνους αλλά και «κρυφά χαρτιά» αναμένεται να χρησιμοποιήσει την ομάδα του με ενισχυμένο το κέντρο καθώς θεωρεί σημείο «κλειδί» για το ματς στο Περιστέρι την διατήρηση του ελέγχου στην μεσαία γραμμή.

Λάρισα-Σκόντα Ξάνθη 2-0

Μετά από περίπου δύο μήνες και επτά ολόκληρες αγωνιστικές η ΑΕΛ κατάφερε να πάρει τη πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα επικρατώντας με 2-0 της Skoda Ξάνθης στο Αλκαζάρ.

Ο Τουμέρ Μετίν έδειξε το δρόμο και ο Αμπουχατζίρα σφράγισε το πρώτο φετινό τρίποντο για την ομάδα του, ανταμείβοντας τους περίπου 6.000 φίλους που έδωσαν το παρών στο Αλκαζάρ παρά την βροχή.

Μ' αυτή τη νίκη οι "βυσσινί" έφτασαν τους 6 βαθμούς και συνεχίζουν μ' άλλη -καλύτερη- ψυχολογία στο πρωτάθλημα.

Από την άλλη πλευρά οι Ακρίτες παρουσιάστηκαν φοβισμένοι, με αμυντικούς προσανατολισμούς και πλήρωσαν το λάθος του Κωστούλα αφού μετά το τέρμα του Μετίν δεν φάνηκαν ικανοί να αντιδράσουν και δέχτηκαν και δεύτερο γκολ. Αυτή ήταν η τέταρτη ήττα της Ξάνθης σε ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια.

 
Νέα Καβάλα-Παναθηναϊκός 2-2

Δραματικό φινάλε και ματς όχι για καρδιακούς στην Καβάλα. Ο Σισέ δευτερόλεπτα πριν το τέλος με κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2, με τους "πράσινους" να φεύγουν από την Καβάλα μ' ένα βαθμό. Οι "Αργοναύτες" μετά τον Ολυμπιακό σταμάτησαν και τους "πράσινους" που είχαν 6Χ6 νίκες και λυτρώθηκαν στο φινάλε. Ο Κατσουράνης είχε μειώσει στο 56' τα δύο γκολ του Ονουάτσι στο πρώτο μέρος (21', 43').

Ο "διαφορετικός" με το ξεκίνημα (σε πρόσωπα) Παναθηναϊκός πέταξε το πρώτο ημίχρονο στα "σκουπίδια" αφού δεν υπήρχε στο ματς και ο Ονουάτσι εκμεταλλευόμενος την κακή μέρα της άμυνας του "τριφυλλιού" είχε δώσει προβάδισμα στην Νέα Καβάλα, με 2-0.

Στην επανάληψη, όμως η προσθήκη παικτών με προσωπικότητα (Σαλπιγγίδης, Καραγκούνης) και το γρήγορο (τέταρτο) γκολ του Κατσουράνη που μείωσε άλλα την εικόνα του ματς με τους φιλοξενούμενους να πιέζουν και τελικά να φεύγουν από το "Ανθη Καραγιάννη" με τον βαθμό της ισοπαλίας, χάρη στο τέταρτο γκολ του Σισέ στο πρωτάθλημα δευτερόλεπτα πριν την λήξη.

Ηρακλής-Πανιώνιος 0-2

Ο Πανιώνιος νίκησε τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο με 2-0, χάρη στα γκολ του Μπάλαμπαν στο 47' με κοντινό πλασέ μέσα από την περιοχή, και του Μανιάτη με κεφαλιά στο 57'.

Ο Πανιώνιος ήταν ο μεγάλος νικητής της αναμέτρησης με τον Ηρακλή στην Θεσσαλονίκη, καθώς κέρδισε με 2-0 χάρη στα γκολ των Μπάλαμπαν στο 47' και Μανιάτη στο 57'.

Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους ήταν απογοητευτικοί, αφού δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να δείξουν πως μπορούν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο.

ΑΕΚ-Πανθρακικός 3-2

Η ΑΕΚ επικράτησε με 3-2 του Πανθρακικού και επέστρεψε στις νίκες έπειτα από ένα μήνα, σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να λήξει με πολύ περισσότερα τέρματα της Ένωσης αλλά και με ισοπαλία! Οι γηπεδούχοι χωρίς να εντυπωσιάσουν έφτιαξαν ένα κάρο ευκαιρίες αλλά στα τελευταία λεπτά παρουσίασαν τάσης αυτοκτονίας με τον Πανθρακικό να έχει δύο δοκάρια στο τελευταίο τέταρτο! Γιουχαρίσματα από τους οπαδούς με την λήξη της αναμέτρησης.

Η Ένωση βρέθηκε πίσω στο σκορ από γκολ του Μπουβάλ στο 26΄, αλλά "γύρισε" το παιχνίδι και πήρε τη νίκη με τα τέρματα των Μαϊστόροβιτς (28'), Τζόκιτς (39', αυτογκόλ) και Σκόκο (59'), πριν μειώσει στο 67' ο Ρομπέρ.

Η Ένωση πήρε τους τρεις βαθμούς που είχε να μαζέψει από τις 13 Σεπτεμβρίου όταν ο Δικέφαλος νίκησε τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ και έκτοτε ακολούθησαν μία ισοπαλία (ΠΑΣ Γιάννινα) και τρεις ήττες (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ξάνθη).






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου