Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

ΤΟ ΠΑΧΟΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ!!!!!!!!!!


Η παχυσαρκία έχει υπερβεί το κάπνισμα, ως η κύρια αιτία πρόωρου θανάτου για πρώτη φορά στην Αυστραλία, οι δε εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι παντελώς ανέτοιμη για την επερχόμενη επίθεση ασθενειών που σχετίζονται με το υπερβολικό βάρος...




Το πάχος είναι η μεγαλύτερη πρόκληση δημόσιας υγείας που αντιμετωπίζουμε στη χώρα μας, δήλωσε ο πρόεδρος του Αυστραλιανού Συνδέσμου Δημόσιας Υγείας, Μάϊκ Ντομπ, ο οποίος είναι, επίσης, αντιπρόεδρος του κυβερνητικού σώματος Εθνικής Προληπτικής Υγείας.


πηγη troktiko





Νέα στοιχεία που προκύπτουν από τη Δυτική Αυστραλία και τα οποία αναμένεται να επιβεβαιωθούν σ' ολόκληρη τη χώρα, δείχνουν ότι η συμβολή του υπερβολικού πάχους στην κακή υγεία έχει διπλασιαστεί τα τελευταία έξι χρόνια και το 2006 ήταν η κύρια αιτία για το 8.7% όλων των.. ασθενειών.




Αντίθετα, ο ρόλος του καπνίσματος έχει μειωθεί κατά ένα τέταρτο, δείχνοντας ότι είναι η κύρια αιτία 6.5% ασθενειών και πρόωρου θανάτου.



"Δεν αναφερόμαστε σ' ένα πρόβλημα που πρόκειται να έλθει. Η παχυσαρκία είναι ήδη εδώ", είπε ο κ. Ντομπ, τονίζοντας ότι "αυτά που έχουν γίνει μέχρι τώρα, προφανώς δεν έφεραν αποτέλεσμα. Εκείνο που χρειάζεται είναι μια συνεχής και δυναμική αντιμετώπιση".



Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι παρά το γεγονός ότι η παρούσα ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει κάνει περισσότερα από την προηγούμενη, επιβάλλεται να ληφθούν δραστικότερα μέτρα, δεδομένου ότι πάνω από 60% των ενηλίκων Αυστραλών και ένα στα τέσσερα παιδιά είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.



Ο πρωθυπουργός της χώρας, Κέβιν Ραντ, δήλωσε ότι στο Συμβούλιο Κορυφής των Αυστραλιανών Πολιτειών, θα προωθήσει δυναμικά την αποδοχή του μεταρρυθμιστικού του σχεδίου υγείας από τις πολιτείες.



Εκείνοι που τοποθετούνται κατά του εν λόγω σχεδίου, υποστηρίζουν ότι πιθανόν να μην είναι εφαρμόσιμο όταν πρόκειται για πολύπλοκες ασθένειες, όπως είναι ο διαβήτης οι καρδιακές παθήσεις και ο καρκίνος.



Επί του θέματος, εκπρόσωπος της υπουργού Υγείας, Νίκολα Ρόξον, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει επενδύσει $872 εκατ. στη δημόσια υγεία, ποσό ρεκόρ και το βέβαιο είναι ότι θα ανταποκριθεί στα ευρήματα της πρόσφατης κυβερνητικής έρευνας.

troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου