Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΠΕ.........



Μπορεί ο πρωθυπουργός αυτής της χώρας να είναι fit, οι πολίτες όμως μάλλον είμαστε fat. Παρά το αρχαιοελληνικό ρητό «νους υγιής εν σώματι υγιεί», λίγοι είναι οι Ελληνες που φροντίζουν να ασκούνται συστηματικά.




Αυτό έδειξε έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ανέλυσε τη συχνότητα άθλησης των πολιτών των χωρών-μελών.

πηγη apolitistosteki





Μαζί με τους Ιταλούς και τους Βουλγάρους, οι Ελληνες αποδεικνύονται οι μεγαλύτεροι λάτρεις του καναπέ, καθώς μόλις το... 3% αθλείται τακτικά, μία φορά την εβδομάδα. Αντιθέτως, το 66% δηλώνει ότι δεν γυμνάζεται καθόλου.




Μέσα στην εβδομάδα η αρμόδια επίτροπος για θέματα υγείας Ανδρούλα Βασιλείου -με εντολή της οποίας διεξήχθη η παραπάνω έρευνα- θα παρουσιάσει στις Βρυξέλλες τα στατιστικά στοιχεία για το βαθμό ενθουσιασμού των Ευρωπαίων ως προς την άθληση. Αν και τα στοιχεία σε ό,τι αφορά τη χώρα μας κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι, η Κύπρια επίτροπος θα έχει στον χαρτοφύλακά της μια καλή είδηση. «Η έρευνα δείχνει πως κατά μέσο όρο το 40% των Ευρωπαίων αθλείται τουλάχιστον μία φορά τη βδομάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Βασιλείου μιλώντας στην Ντόιτσε Βέλε.



Περισσότερο δραστήριοι σωματικά αποδεικνύονται οι Σουηδοί και οι Ιρλανδοί, αφού το ένα πέμπτο των πολιτών αθλείται όχι μία, ούτε δύο, άλλα πέντε φορές την εβδομάδα! Εξίσου δραστήριοι εμφανίζονται οι κάτοικοι και των υπόλοιπων σκανδιναβικών χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δηλαδή της Δανίας και της Φινλανδίας, αφού το 70% του πληθυσμού δηλώνει ότι γυμνάζεται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. «Είναι καθησυχαστικό να βλέπεις ότι πολλοί Ευρωπαίοι παίρνουν σοβαρά τον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση, αλλά πρέπει να κάνουμε ακόμα περισσότερα, ώστε να ενθαρρύνουμε εκείνους που δεν αθλούνται καθόλου» είπε η Κύπρια επίτροπος."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου