Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Η ΣΥΝΕΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΚΑΛΕΤΙ ΣΤΗ ΚΙΝΓΒΕΤ



-Πόσο μπορεί να φοβηθεί ο Ολυμπιακός ένα ματς με τη βαθμολογικά αδιάφορη Αρσεναλ;
«Φόβο δεν νιώθουμε για κανέναν. Τους σεβόμαστε πολύ γιατί είναι μια μεγάλη και πολύ δυνατή ομάδα, αλλά έχουμε αυτοπεποίθηση στις δυνατότητές μας και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για ένα θετικό αποτέλεσμα. Το ματς είναι δύσκολο, όμως ο Ολυμπιακός έχει μάθει να παίζει κάτω από τέτοιες συνθήκες».

-Τι σημαίνει για τον Ολυμπιακό μια πρόκριση στους «16» για δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια;
«Σίγουρα είναι κάτι πολύ ευχάριστο για την ομάδα, τον κόσμο, όλους στο σύλλογο. Είναι κάτι που θέλουμε πολύ, το βάλαμε στόχο από την αρχή της χρονιάς και θα είναι μια δικαίωση για όλη τη δουλειά που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια. Εξάλλου, οι επιτυχίες στην Ευρώπη σε καθιερώνουν στη συνείδηση του κόσμου».

«Καμία χαλάρωση»

-Το γεγονός ότι ο Βενγκέρ ενδέχεται να παρατάξει αναπληρωματικούς, μπορεί να επιφέρει μια χαλάρωση σε εσάς;
«Οχι, καμία χαλάρωση. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί στο ποδόσφαιρο. Μπορεί να αγωνιστούν ποδοσφαιριστές που δεν έχουν συχνά ευκαιρίες και να παίξουν ακόμα καλύτερα από τους βασικούς. Ειδικά στο επίπεδο που βρίσκονται οι Αγγλοι, δεν πρέπει να επαναπαυτείς σε κανένα σημείο του αγώνα... Εμείς βέβαια κοιτάμε μόνο τον Ολυμπιακό και πιστεύω ότι αν κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, θα μπορέσουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που χρειαζόμαστε».

-Σε περίπτωση πρόκρισης, ποια ομάδα θα ήθελες για αντίπαλο;
«Ολοι οι αντίπαλοι είναι πολύ δύσκολοι. Δεν υπάρχει ομάδα που θα μπορούσαμε να διαλέξουμε. Εμείς θέλουμε καταρχήν να προκριθούμε και από εκεί και πέρα όποιος είναι να έρθει, ας έρθει. Σ’ αυτό το επίπεδο δεν μπαίνεις στη διαδικασία να διαλέξεις. Μαθαίνεις τον αντίπαλο, τον «διαβάζεις», μπαίνεις στο ματς και τα δίνεις όλα».

«Η πρόκριση θα έρθει»

-Τι συνιστάς στους οπαδούς του Ολυμπιακού που θα βρίσκονται στο γήπεδο;
«Κοίταξε να δεις, ο κόσμος πάντα είναι στο πλευρό μας. Σε κάθε μεγάλο παιχνίδι δημιουργεί θαυμάσια ατμόσφαιρα, δίνοντάς μας το κάτι παραπάνω. Το μόνο που θα ήθελα είναι να κερδίσουμε για να μπορέσουμε να πανηγυρίσουμε μαζί τους στο τέλος του αγώνα. Ειδικά για τον αγώνα με την Αρσεναλ, θα πρέπει να κάνουν υπομονή. Η πρόκριση θα έρθει, αλλά δεν θα πρέπει να βιαστούμε. Ξέρουμε πώς θα τους χτυπήσουμε».

-Πόσο επικίνδυνο είναι να παίζει μια ομάδα για δύο αποτελέσματα; Θα σκέφτεστε κατά τη διάρκεια του αγώνα το Σταντάρ Λιέγης-Αλκμααρ;
«Ξέρουμε ότι η ισοπαλία βοηθάει, αλλά εμείς θα παίξουμε σκεπτόμενοι μονάχα τη δική μας νίκη. Το καλό είναι ότι εξαρτιόμαστε αποκλειστικά από εμάς. Ας νικήσουμε εμείς και το Σταντάρ – Αλκμααρ ας έρθει όσο θέλει».
«Εξαιρετική η Ρούμπιν Καζάν»

-Ποια ομάδα σε έχει εντυπωσιάσει από τη φάση των ομίλων;
«Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω καταφέρει να δω πολλά παιχνίδια. Οι Ρώσοι της Ρούμπιν Καζάν όμως νομίζω ότι έχουν δημιουργήσει μια ευχάριστη έκπληξη. Είδα τον αγώνα στη Βαρκελώνη με την Μπάρτσα, δεν νικάς τυχαία εκεί μέσα».

-Ποια θεωρείς ότι έχει τις περισσότερες να πάρει το τρόπαιο;
«Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ, Τσέλσι. Νομίζω ότι, όπως κάθε χρόνο, θα είναι οι ίδιες ομάδες που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο και θα κριθεί ξανά στις λεπτομέρειες. Μερικές φορές είναι και θέμα μέρας να προχωρήσει μακριά μια ομάδα. Χρειάζεται, βέβαια, και τύχη».

-Ποιο ευρωπαϊκό παιχνίδι σου δεν πρόκειται να ξεχάσεις;
«Εχω παίξει με τη Σαραγόσα στο ΟΥΕΦΑ, αλλά τα παιχνίδια εδώ, για το Τσάμπιονς Λιγκ, έχουν πολύ μεγάλη σημασία. Τι να πρωτοθυμηθώ. Τη νίκη μας στη Ρώμη με τη Λάτσιο, όταν κερδίσαμε στη Γερμανία τη Βέρντερ Βρέμης, το μεγάλο παιχνίδι που είχαμε κάνει κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, είναι πολλά…».

«Ο κόσμος πολύ σημαντικός»

-Στα τρία χρόνια που βρίσκεσαι στον Πειραιά, ο Ολυμπιακός δεν έχει χάσει σε εντός έδρας αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλιστα, σε 9 ματς, έχει δεχτεί 2 γκολ. Πόση δύναμη πιστεύεις ότι έχει το Καραϊσκάκη για αναμετρήσεις αυτού του επιπέδου;
«Ο κόσμος είναι πάρα πολύ σημαντικός για εμάς. Οταν παίζουμε εντός έδρας, με αυτή την ώθηση που μας δίνει, μου φαίνεται ότι παίζουμε με 12 παίκτες! Ελπίζω να συνεχίσουμε αυτό το σερί, κάτι που θα μας βοηθήσει να προκριθούμε στην επόμενη φάση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου