Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΠ!!!!!!!!!!!!!!!!



Σαρανταοκτάωρη προειδοποιητική απεργία προκήρυξε για τις 15 και 16 Δεκεμβρίου η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, την προκήρυξη θέσεων εργασίας και την αναγνώριση του χρόνου προϋπηρεσίας τους. Ζητούν, επίσης, συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών ώστε να δοθεί άμεσα λύση στις διεκδικήσεις τους.
Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι ζητούν:
* Αμεση έκδοση της Γ' προκήρυξης με τις διπλάσιες θέσεις εργασίας του συνόλου των θέσεων από τις ήδη συστημένες (ΦΕΚ 1882Β/04-09-2009) καθώς και τις υπολειπόμενες (ΦΕΚ 294Β/5-3-2007) ακριβώς με το καθεστώς που διέπεται από το ν3200/2003 αρ.24.
* Εξαίρεση  των συναδέλφων με συμβάσεις έργου.
* Αμεση και οριστική ικανοποίηση του αιτήματος για αναγνώριση της προϋπηρεσίας.
* Να λυθεί άμεσα η άνιση μισθολογική αντιμετώπιση των υπαλλήλων των ΚΕΠ ΟΤΑ Β' βαθμού.
* Τη θέσπιση ειδικού νομοθετικού και θεσμικού πλαισίου για το θεσμό.
* Να δοθεί λύση στα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΚΕΠ, εξαιτίας της μη ανανέωσης των συμβάσεων των εργαζομένων.
Επίσης, ζητούν συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Ραγκούση ώστε να δοθεί άμεσα λύση στις παραπάνω διεκδικήσεις.
«Είναι ανεπίτρεπτο έως σήμερα να έχουν λήξει συμβάσεις ΚΕΠ και να λειτουργούν με συναδέλφους που δεν έχουν κάνει τις απαιτούμενες ανανεώσεις καθώς επίσης είναι ανεπίτρεπτο να υποβαθμίζεται ο θεσμός με μείωση του προσωπικού και με κλειστά ΚΕΠ το απόγευμα εξαιτίας αυτής της μείωσης που θα επιφέρει ο όρος ότι πρέπει να είναι πάνω από το 50% στο σύνολο των εργαζομένων οι συμβασιούχοι για να ανανεωθεί η σύμβαση τους την στιγμή μάλιστα που αυξάνεται καθημερινά ο όγκος της εργασίας. Σε κάθε περίπτωση τονίζουμε ότι στα ΚΕΠ πρέπει να εργάζονται μόνο οι υπάλληλοι που έως σήμερα λειτουργούν τα ΚΕΠ» επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

ΠΗΓΗ ΙΝ.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου