Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΤΕ...




Εκτακτο πακέτο σκληρών μέτρων, με περικοπές στις δαπάνες του Δημοσίου και αυξήσεις σε φόρους θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση, για να στήσει «ανάχωμα» στις επιθέσεις των διεθνών οίκων και να πείσει τις αγορές και τις Βρυξέλλες ότι διαθέτει την πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα για να βάλει σε τάξη τα δημόσια οικονομικά.

 Πηγή:www.ethnos.gr




Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τις έντονες αναταράξεις στην αγορά ομολόγων και στο Χρηματιστήριο και τα σήματα κινδύνου από τις διεθνείς αγορές για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει στροφή 180 μοιρών στην οικονομική πολιτική και να προχωρήσει ακόμα και εντός των προσεχών ημερών σε ανακοινώσεις για νέα μέτρα.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η πρώτη δέσμη των έκτακτων μέτρων αναμένεται να ανακοινωθεί και εντός της ερχόμενης εβδομάδας, με την έναρξη του κοινωνικού διαλόγου για τα καυτά θέματα της οικονομίας. Μάλιστα, σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, οι ανακοινώσεις ενδεχομένως να γίνουν και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρώτη δέσμη μέτρων θα περιλαμβάνει κυρίως περικοπές στις δημόσιες δαπάνες που αφορούν αποδοχές στον δημόσιο τομέα, υπερωρίες, έκτακτες αποζημιώσεις, επιδόματα, ενώ θα τίθεται και πλαφόν στις αμοιβές στελεχών του Δημοσίου.
Επίσης, σχεδιάζεται κατάργηση δεκάδων φορέων του Δημοσίου που δεν εξυπηρετούν καμία οικονομική και κοινωνική σκοπιμότητα και συγχωνεύσεις άλλων φορέων με αναδιάταξη του προσωπικού, έτσι ώστε να εξοικονομηθούν πόροι από τη μείωση των λειτουργικών και μισθολογικών δαπανών τους.
Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση επανασχεδιάζει την εισοδηματική πολιτική του 2010. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι έπεσε σενάριο που προβλέπει γενικευμένο «πάγωμα» αποδοχών όχι μόνο για το 2010 αλλά και για τα επόμενα 2 χρόνια.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το «πάγωμα» μπορεί να εφαρμοστεί για αμοιβές χαμηλότερες από τα 2.000 ευρώ που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο και περιορισμένες αυξήσεις στους χαμηλά αμειβόμενους δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους. Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξουν και νέες περικοπές και στα κονδύλια για την κοινωνική ασφάλιση και περίθαλψη, καθώς και στις επιχορηγήσεις δημόσιων φορέων και οργανισμών.
Μεγάλες ανατροπές προωθούνται στη φορολογία εισοδήματος και ακινήτων. Το φορολογικό πακέτο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
  • Αύξηση του φορολογικού συντελεστή για τα υψηλά εισοδήματα, για τα οποία, όμως, ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί ο «πήχης».
  • Κατάργηση εκατοντάδων φοροαπαλλαγών που αφορούν φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις και οι οποίες θεωρούνται χαριστικές.
  • Κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης και ένταξη όλων των εισοδημάτων στη νέα κλίμακα.
  • Επαναφορά του φόρου ακίνητης περιουσίας, με κατάργηση του ΕΤΑΚ, καθώς και του φόρου κληρονομιών και γονικών παροχών.
  • Αυξήσεις στις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων.
  • Αυξήσεις των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε ποτά, τσιγάρα, καύσιμα.
  • Επιβολή ΦΠΑ σε γιατρούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους κ.ά.
  • Ανοιγμα κλειστών επαγγελμάτων.
ΕΦΗ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου