Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΤΑΜΠΛΕΤΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η APPLE...


Η Apple Inc. θα παρουσιάσει την άνοιξη του 2010 έναν υπολογιστή ταμπλέτα σχεδιασμένο για την ανάγνωση βιβλίων εκτιμά αναλυτής αμερικανικού επενδυτικού οίκου. Η εταιρεία φέρεται μάλιστα να έχει ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με εκδότες.
Ο υπολογιστής θα βασίζεται σε οθόνη αφής LCD των 10,1 ινστών, παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιείται στο iPhone, γράφει ο αναλυτής Γιάιρ Ρέινερ σε σημείωμά του προς τους επενδυτές.


Πηγή:www.tovima.gr





«Οι έλεγχοί μας στην αλυσίδα εφοδιασμού της Apple υποδεικνύουν ότι τα γρανάζια για την παραγωγή της ταμπλέτας έχουν αρχίσει να κινούνται και θα κάνουν το μεγάλο βήμα για τη μαζική αγορά το Φεβρουάριο» γράφει ο Ρέινερ και αναμεταδίδει το Reuters.
Το τελικό προϊόν θα φτάσει στα καταστήματα στα τέλη Μαρτίου ή τον Απρίλιο, δηλαδή πέντε με έξι εβδομάδες μετά την έναρξη της παραγωγής, που αναμένεται να φτάσει το ένα εκατομμύριο μονάδες το μήνα.
Σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί το επιτυχημένο ηλεκτρονικό βιβλίο Kindle της Amazon, η Apple έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με εκδότες για την ηλεκτρονική διανομή των τίτλων τους και τους προσφέρει μερίδιο 70% στα κέρδη χωρίς να απαιτεί αποκλειστικότητα.
Σύμφωνα πάντα με τον Ρέινερ, η Amazon προσφέρει στους εκδότες μερίδιο 50% ή 70% στις περιπτώσεις που αποκτά την αποκλειστικότητα.
Ο αναλυτής προβλέπει ότι τα κέρδη της Apple το οικονομικό έτος του 2010 θα φτάσει τα 8,39 δολάρια ανά μετοχή, συγκριτικά με 6,29 δολάρια το 2010. Ο νέος υπολογιστής ταμπλέτα θα μπορούσε να αυξήσει περαιτέρω τα κέρδη κατά 0,25 έως 0.38 δολάρια ανά μετοχή ανά οικονομικό τρίμηνο.
Οι φήμες για υπολογιστή με οθόνη αφής από την Apple οργιάζουν από τις αρχές του 2009, όταν έγινε γνωστό ότι η ταϊβανέζικη Wintek, η εταιρεία που κατασκευάζει τις οθόνες αφής για το iPhone και το iPod Touch, δέχτηκε παραγγελία από την Apple για μεγαλύτερα πάνελ της ίδιας τεχνολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου