Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΑΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ...


Παιδιά ακόμη και ηλικίας δύο ετών επηρεάζονται σημαντικά από το εάν οι γονείς τους καπνίζουν ή πίνουν αλκοόλ, επισημαίνουν αμερικανοί επιστήμονες στην επιθεώρηση «Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine».

Μικρά παιδιά, ηλικίας δύο έως έξι ετών, που είχαν την ευκαιρία να αγοράσουν μια κούκλα ή ένα αυτοκινητάκι από το παντοπωλείο, παρουσίασαν τετραπλάσιες πιθανότητες να διαλέξουν τσιγάρα αν οι γονείς τους κάπνιζαν και τριπλάσιες πιθανότητες να πάρουν μπύρα ή κρασί αν οι γονείς έπιναν τουλάχιστον μια φορά το μήνα. Από τα 120 παιδιά που μετείχαν στη μελέτη, το 28% αγόρασε τσιγάρα και το 62% αλκοολούχα ποτά ενώ είχαν να διαλέξουν ανάμεσα σε 17 επιλεγμένα προϊόντα.

Η Μαντλίν Ντάλτον, του Κολεγίου Dartmouth στο Νιου Χαμπσάιρ τόνισε:«Η συμπεριφορά των παιδιών στο παιχνίδι δείχνει ότι παρατηρούν με ιδιαίτερη προσοχή τη χρήση και την απόλαυση του ποτού ή του τσιγάρου και ότι έχουν βάσιμες προσδοκίες για το πως το τσιγάρο και το αλκοόλ ταιριάζουν στο κοινωνικό περιβάλλον», και συμπλήρωσε «Αρκετά παιδιά επίσης είναι πολύ ενημερωμένα για τις μάρκες των τσιγάρων, όπως φάνηκε από εξάχρονο αγόρι που αναγνώρισε τα τσιγάρα που αγόρασε αλλά δεν αναγνώρισε το κουτί με τα αγαπημένα του δημητριακά».


Πηγή:www.zougla.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου