Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ... Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ!!!


Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων της νέας γρίπης στα σχολεία, σε συνδυασμό με τον κίνδυνο καταλήψεων με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, επαναφέρει στην κυβέρνηση τις σκέψεις για πρόωρη διακοπή των μαθημάτων δεκαπέντε ημέρες πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Αν και προς το παρόν τα κρούσματα γρίπης στα σχολεία δεν ανησυχούν το υπουργείο Παιδείας, η συνολική κατάσταση όπως έχει δημιουργηθεί θα εκτιμηθεί σε ειδική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο. Φαίνεται όμως ότι η ιδέα να διακοπεί συνολικά η λειτουργία των σχολείων μετά τις 7 Δεκεμβρίου κερδίζει διαρκώς έδαφος στην κυβέρνηση, αφού διασφαλίζει την ηρεμία στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε μια περίοδο όπου και το Μέγαρο Μαξίμου θα ήθελε να αποφύγει απρόσμενες εστίες έντασης. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας από τις αρμόδιες αρχές, ο αριθμός των κρουσμάτων της γρίπης εκτιμάται ότι θα αυξηθεί ραγδαία από την ερχόμενη εβδομάδα, γεγονός που επιβάλλει τη λήψη πρόσθετων μέτρων για να μη δημιουργηθούν φαινόμενα πανικού στην κοινή γνώμη.

 Πηγή:www.tovima.gr

Από την άλλη πλευρά, διαπιστώνεται μέρα με τη μέρα μια ολοένα αυξανόμενη αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να ελέγξει τις ιατρικές εξετάσεις που γίνονται για να διαπιστωθούν ποιοι από τους ασθενείς που προσέρχονται στα νοσοκομεία έχουν προσβληθεί από τη νέα γρίπη ή από απλές εποχικές ιώσεις, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ταυτοποιηθούν και να καταγραφούν όλα τα κρούσματα, αλλά μόνο αυτά που κρίνονται σημαντικά.

Παρ΄ ότι λοιπόν είναι ακόμη πρόωρο να προβλέψει κανείς τι θα αποφασίσει η κυβέρνηση, ανώτατες κυβερνητικές πηγές θεωρούν πλέον πολύ πιθανό να διακοπεί η λειτουργία των σχολείων από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, για να καθησυχαστούν οι γονείς που βομβαρδίζουν καθημερινά τους δασκάλους και τους καθηγητές με εκδηλώσεις ανησυχίας.

Η διακοπή των μαθημάτων σε όλη τη χώρα εκτιμάται εξάλλου ότι θα αποτρέψει και το ενδεχόμενο που υπάρχει να δημιουργηθεί «επιδημία καταλήψεων» στα σχολεία μετά τις 6 Δεκεμβρίου που συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, πόσω μάλλον που αυτή η τάση εμφανίζεται σχεδόν κάθε χρόνο τον Δεκέμβριο. Το βέβαιον είναι ότι η διακοπή της λειτουργίας των σχολείων θα ανακούφιζε και την ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, η οποία είναι αναγκασμένη να διαθέσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σε σχολεία από το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου