Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

THIS WAY....


Γόνοι εύπορων οικογενειών, παιδιά επιφανών συμπολιτών μας, έφηβοι που όχι απλώς ουδέποτε στη ζωή τους χρειάστηκε να εργαστούν για βιοπορισμό, αλλά βρήκαν τα πάντα έτοιμα, ανακάλυψαν την «πίσω πόρτα» για εύκολη εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, καταγγέλλει διευθύντρια εσπερινού λυκείου.

«Ίσως είναι άγνωστο στους περισσότερους από εσάς το ζήτημα των εσπερινών λυκείων που έχει κατά καιρούς απασχολήσει τη δημοσιότητα.
Είναι όμως πασίγνωστο σε εκείνους που ψάχνουν τον εύκολο τρόπο και την «πίσω πόρτα» για μια θέση σε ΑΕΙ, αδιαφορώντας για τις συνέπειες μιας τέτοιας κίνησης στους πραγματικά εργαζόμενους μαθητές για τους οποίους άλλωστε έχει δημιουργηθεί το εσπερινό λύκειο», γράφει η Γαλάτεια Τυρέλλη στο ομώνυμο blog της, επισημαίνοντας πράγματα που μέχρι τώρα αγνοούσαμε.

«Τα εσπερινά σχολεία δημιουργήθηκαν για να καλύψουν τις ανάγκες μαθητών, ενηλίκων ή μη, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να εργάζονται για βιοποριστικούς λόγους. Όσοι φοιτούν στη Δ΄ τάξη του εσπερινού λυκείου έχουν τη δυνατότητα να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις παράλληλα με τους μαθητές των ημερήσιων λυκείων, διεκδικώντας το 1% των θέσεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.»

Περισσότερα στο:
www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου