Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!!!!!


Την Ουκρανία θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα στον αγώνα μπαράζ για την πρόκριση στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Πρώτο παιχνίδι στην Ελλάδα, ο επαναληπτικός στην Ουκρανία.



Το τρίτο ζευγάρι που ανέδειξε η κλήρωση για τα μπαράζ έφερε την Εθνική ομάδα αντιμέτωπη με την Ουκρανία.


Η Σλοβενία που ήταν επίσης η άλλη υποψήφια καθώς νωρίτερα από την κληρωτίδα είχαν βγει η Ιρλανδία και η Βοσνία, έμοιαζε ως ο πιο επιθυμητός αντίπαλος και σίγουρα η παρέα του Αντρεϊ Σεφτσένκο αποτελεί ένα σημαντικό εμπόδιο στον δρόμο για το Μουντιάλ.


Μία ομάδα που διαθέτει στις τάξεις της σπουδαίους ποδοσφαιριστές καθώς πέραν του "Σέβα" στο ρόστερ της υπάρχουν και οι οι Αντρέι Βορονίν της Λίβερπουλ, Ανατόλι Τίμοστιουκ της Μπάγερν Μονάχου και Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι της Μπαρτσελόνα.


Η "γαλανόλευκη" καλείται λοιπόν να δείξει το καλό της πρόσωπο και να φτάσει σε ένα θετικό αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι που θα γίνει στην Ελλάδα στις 14 Νοεμβρίου ώστε να πάει με ελπίδες για τον επαναληπτικό που θα γίνει στην Ουκρανία τέσσερις μέρες αργότερα. Από την συγκεκριμένη αντίπαλο, η Εθνική Ελλάδας έχει και ευχάριστες αναμνήσεις από τα προκριματικά του EURO 2004 αλλά και δυσάρεστες από την προκριματική φάση του Μουντιάλ του 2006.


Ο αντίπαλος

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά, η Ουκρανία θέλει να πάρει το εισιτήριο για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το 2006 είχε δώσει το «παρών» στα γήπεδα της Γερμανίας και μάλιστα έφτασε έως τα προημιτελικά της διοργάνωσης όπου αποκλείστηκε από την Ιταλία(0-3).


Στα προκριματικά ήταν στον όμιλο της Εθνικής Ελλάδας και στις 8 Ιουνίου του 2005 είχε νικήσει με 1-0 στο γήπεδο «Καραϊσκάκη» με σκόρερ τον Γκούσιν στο 82’ ενώ στον αγώνα στην Ουκρανία(09/10/2004) δεν υπήρξε νικητής(1-1, 48’ Σεφτσένκο-83’ Τσιάρτας).


Παράλληλα όμως ήταν αντίπαλος της «γαλανόλευκης» και στα προκριματικά του «ΕURO 2004» με την Ελληνική ομάδα να γνωρίζει την ήττα με 0-2 στην Ουκρανία(51’ Βορομπέι, 90’Βορονίν) αλλά να πετυχαίνει σπουδαία νίκη στο γήπεδο της Λεωφόρου με 1-0(86’ Χαριστέας) με την οποία άνοιξε ο δρόμος για την πρόκριση στα τελικά.


Η ομάδα που έχει προπονητή την παλιά δόξα του ποδοσφαίρου της χώρας, Αλεκσέι Μιχαϊλιτσένκο συγκέντρωσε 21 βαθμούς με 6 νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα και πρώτο της "βιολί" ήταν ο έμπειρος Αντρεϊ Σεφτσένκο με έξι γκολ.

ΤΑ ΑΛΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ


Ιρλανδία - Γαλλία
Πορτογαλία - Βοσνία
ΕΛΛΑΔΑ - Ουκρανία
Ρωσία - Σλοβενία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου