Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

"Η επίθεση έγινε σε ένα μεγάλο Δήμο και μια ήσυχη γειτονιά η οποία μετετράπη ξαφνικά σε κόλαση. Εκατοντάδες πολίτες εξυπηρετούνται καθημερινά από το ίδιο αστυνομικό τμήμα. Μόνο το απόγευμα της επίθεσης 50 πολίτες το είχαν επισκεφθεί. Η πιθανότητα να χτυπηθεί ένας περαστικός, μια μητέρα, ένα παιδί ήταν μεγάλη" είπε ο κ. Χρυσοχοϊδης και προσέθεσε: "Είναι ξεκάθαρο ότι αυτός ο τρόπος δράσης δεν κάνει διακρίσεις. Είναι σκληρός απάνθρωπος και κυρίως απρόσωπος. Μας αφορά όλους".
Αναφερόμενος στο προφίλ των τραυματιών ο Υπουργός τόνισε: "Εξι νέοι άνθρωποι από 19 έως 26 ετών που τώρα ξεκινούν την επαγγελματική τους καριέρα, την ώρα που άλλαζαν βάρδια, γαζώθηκαν από 100 σφαίρες. Από καθαρή τύχη κανείς από αυτούς δεν είναι νεκρός. Πρόκειται για ένα τυφλό χτύπημα με στόχο όλη την ελληνική κοινωνία. Εναντίον του κράτους δικαίου, της ασφάλειας του πολίτη".
Ο κ. Χρυσόχοϊδης χαρακτήρισε προμελετημένη την επίθεση: "Η χθεσινή επίθεση ήταν προγραμματισμένη. Οι μηχανές των δραστών είχαν κλαπεί μέρες πριν με στόχο να οργανωθεί η επίθεση".  Μαλιστα ο επίσης παριστάμενος στη συνέντευξη, γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής κ. Γιάννης Ραχωβίτσας έδωσε στη δημοσιότητα τις ημερομηνίες και τους τόπους από όπου εκλάπησαν οι τρεις μοτοσυκλέτες:
  • η πρώτη κλάπηκε τον Οκτώβριο του 2000 στο Νέο Κόσμο
  • η δεύτερη στις 20/10/2009 στην Ηλιούπολη και
  • η τρίτη στις 27/10/2009 απο την Αγία Παρασκευή.

Ο κ. Χρυσοχοίδης διαβεβαίωσε ότι τα αστυνομικά τμήματα δεν θα μετατραπούν σε φρούρια αλλά "θα παραμείνουν κέντρα υποδοχής και εξυπηρέτησης πολιτών".
Απαντώντας εμμέσως σε εκείνους που θεωρούν ότι η χθεσινοβραδυνή επίθεση είναι ουσιαστικά απάντηση της νέας γενιάς τρομοκρατών στην εκδοθείσα επικήρυξη από το Υπουργείο είπε: "Οσοι ερμηνεύουν τις πρωτοβουλίες μας σαν πολιτική όξυνσης αρνούνται να καταλάβουν την κρισιμότητα του προβλήματος. Ωστόσο δεν ασπάζομαι και το δόγμα της αδράνειας. Η Πολιτεία δεν διαπραγματεύεται με τρομοκράτες. Η Δημοκρατία δεν υποχωρεί και δεν τρομοκρατείται. Δεν χωρούν ιδεοληψίες και στερεότυπα όταν χτυπιέται ένας νέος άνθρωπος. Είτε είναι μαθητής είτε είναι δόκιμος αστυνομικός".
Ο κ. Χρυσοχοϊδης κατέληξε: "Οι θρασύδειλοι θα συλληφθούν και θα αποδοθούν στην Ελληνική δικαιοσύνη. Το μίσος τους είναι τυφλό. Μισούν την κοινωνία και το έχουν διακηρύξει επανειλημμένα ότι θέλουν να σκοτώνουν ανεξέλεγκτα".


Πηγή:http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου