Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΟΠΕΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ!!!!


Ενα ακόμα ερασιτεχνικό βίντεο που διέρρευσε στο διαδίκτυο την Τετάρτη, εγείρει ερωτηματικά για την στάση της ΕΛ.ΑΣ. απέναντι στην προσπάθεια καταστολής των φαινομένων βίας. Αναίτια χρήση βίας ενάντια στους απλούς πολίτες (Vids)




"Μη με βαρέσεις! Μη, σε παρακαλώ", φωνάζει σε δεύτερο επίμαχο βίντεο αγανακτισμένος και σχεδόν παρακαλεί τον άνδρα των ΜΑΤ να μην κάνει χρήση του γκλοπ του.
Ωστόσο, παρά τις φωνές του νεαρού διαδηλωτή, ο άνδρας των ΜΑΤ φαίνεται τελικά να χτυπάει αδίστακτα τον ίδιο, με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό του.
Ο διαδηλωτής έπεσε αιμόφυρτος στο κράσπεδο και μετά από αρκετή ώρα παρείχαν στον ίδιο πρώτες βοήθειες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.
Όπως ήταν φυσικό, το γεγονός είχε σαν αποτέλεσμα να ξεσηκωθούν οι παρόντες και με βρισιές και πέτρες κατά των παρατεταγμένων δυνάμεων της αστυνομίας, να εκφράσουν την οργή και την εναντίωσή τους στον αναίτιο τραυματισμό του νεαρού.
Το εν λόγω βίντεο έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις και στο διαδίκτυο από όσους χρήστες το έχουν ήδη παρακολουθήσει, ενώ πολλά παραμένουν τα ερωτηματικά σχετικά με τις εντολές που είχαν χτες Τετάρτη οι αστυνομικοί, αλλά και τη στάση που επέλεξαν να κρατήσουν απέναντι στο χτεσινό "αντάρτικο" στην πλατεία Συντάγματος.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, οι τραυματίες των επεισοδίων ήταν 99 και μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της Αθήνας, ενώ 49 αστυνομικοί διακομίστηκαν τραυματισμένοι στο "401" στρατιωτικό νοσοκομείο.
Στο μεταξύ, με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή διατάχθηκε ΕΔΕ για τη διερεύνηση της υπόθεσης με άλλο επίμαχο βίντεο που ήρθε αργά το μεσημέρι της Τετάρτης στο φως της δημοσιότητας και παρουσιάζει "κουκουλοφόρους" να προστατεύονται από τις δυνάμεις των ΜΑΤ και να τους φυγαδεύουν μάλιστα, στον προαύλιο χώρο της Βουλής.
Στα ίδια μήκη κύματος κινείται και το ακόλουθο βίντεο που αποδιεκνύει την αλόγιστη χρήση χημικών της αστυνομίας ενάντια σε απλούς πολίτες. Δεν διστάζουν μάλιστα, να χτυπήσουν ακόμα και καταστηματάρχες, παράλληλα φυσικά με τη χρήση χημικών.



ΠΗΓΗ NEWS247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου