Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

10 ΦΤΗΝΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ





Οι καιροί είναι δύσκολοι και τα μακρινά ταξίδια θεωρούνται πλέον πολυτέλεια. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιοι προορισμοί σημαντικοί για την ιστορία τους, τον πολιτισμό τους και την νοοτροπίας τους που μπορείς να επισκεφτείς δίχως να χρειαστεί να μείνεις ταπί και ψύχραιμος.






Aρ. 10 : Ινδία


Η Ινδία είναι εδώ και πολλά χρόνια γνωστή ως ένας από τους πιο φθηνούς προορισμούς. Μπορεί να την έχουμε συνδέσει στο μυαλό με τις ταινίες του Bollywood, τις βόλτες με τους ελέφαντες και την τρελή κίνηση, αλλά υπάρχουν πολλά ακόμα που μπορείς να κάνεις κατά την διαμονή σου εκεί. Μην αρκεστείς απλά στο να χαζεύεις το Taj Mahal. Πήγαινε για ορειβασία στο Ladakh με τις τεράστιες κορυφές και τον παγωμένο αέρα, για surfing στο Port Blair- είναι στη μέση του κόλπου Bengal-. Αυτός ο κλασσικός προορισμός παραμένει ακόμα γεμάτος από περιπέτειες.

Aρ. 9 : Νεπάλ


Το Νεπάλ, η πατρίδα του Έβερεστ είναι ένας ακόμη προορισμός που προτιμούν όσοι θέλουν να ταξιδέψουν με λίγα χρήματα. Μια εμπειρία που δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις εάν επισκεφτείς το Νεπάλ είναι η πεζοπορία. Χιλιάδες ταξιδιώτες επιλέγουν να επισκεφτούν το Νεπάλ τόσο για τα υπέροχα τοπία του όσο και για το φτηνό κόστος του ταξιδιού.

Aρ. 8 : Ινδονησία


Εξαιτίας της επίθεσης που δεχόταν από τον Τύπο η Ινδονησία αλλά και λόγω των βομβαρδισμών και έντονων διαμαχών, η Ινδονησία έπεσε πολύ στη λίστα με τους τουριστικούς προορισμούς. Καλύτερα για εμάς. Εάν φερθείς έξυπνα κι αποφύγεις τα τουριστικά θέρετρα τότε θα βρεθείς να ξαπλώνεις στις παρθένες παραλίες, να κάνεις surfing και να διασκεδάζεις ξοδεύοντας το πολύ 20 λίρες τη μέρα.

Aρ. 7 : Ιράν


Άφησε πίσω σου οποιαδήποτε προπαγάνδα έχεις στο μυαλό σου και μπες στα βαθιά της πόλης αυτής που πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Πρώτα απ’ όλα είναι φτηνό. Με 25 λίρες τη μέρα μπορείς να μείνεις σε ένα μεσαίας κατηγορίας ξενοδοχείο και να τρως μέχρι σκασμού. Το σίγουρο είναι ότι στο Ιράν δεν θα πέσεις πάνω σε ορδές από τουρίστες. Έτσι θα έχεις την ησυχία σου και θα μπορέσεις να δεις τα θαύματα του αρχαίου κόσμου δίχως τα γκρουπ από τουρίστες μπροστά σου. Στην πραγματικότητα το Ιράν παρακαλάει για να δει λίγο τουρισμό και τον αξίζει καθώς οι κάτοικοι του υποδέχονται τους ταξιδιώτες με μεγάλο ενθουσιασμό. Επισκέψου το Ιράν τον Ιανουάριο για να παραβρεθείς στο αρχαίο χειμερινό Περσικό φεστιβάλ του Sadeh με το οποίο γιορτάζουν τη δημιουργία της φωτιάς.

Aρ. 6 : Πολωνία


Η Ανατολική Ευρώπη στα χρόνια του Κρύου Πολέμου ήταν πολύ φτηνή. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει πια καθώς το κόστος έχει φτάσει στα ύψη. Η Πολωνία παρόλα αυτά εξακολουθεί να διατηρεί τις χαμηλές τιμές της. Με 25 λίρες την μέρα μπορείς εύκολα να γυρίσεις όλη την χώρα. Η Πολωνία είναι ένα έθνος το οποίο έχει λεηλατηθεί πολλές φορές με αποτέλεσμα να έχει γίνει πλέον «αλεξίσφαιρη». Μπήκε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση οπότε έχει αρχίσει να αναπτύσσεται. Γι’ αυτό βιάσου να την επισκεφτείς προτού οι τιμές φτάσουν στα ύψη.

Aρ. 5 : Λάος


Η νοτιοανατολική Ασία υπήρξε πάντα φτηνός προορισμός. Πιο συγκεκριμένα η Ταϋλάνδη προσέλκυε πάντα κόσμο που δεν είχε να διαθέσει πολλά χρήματα. Για να ξεφύγεις όμως από τα συνηθισμένα δοκίμασε να επισκεφτείς το Λάος. Μπορεί να μην διαθέτει τις παραλίες της Ταϋλάνδης ή την κακή φήμη του Βιετνάμ, αλλά με 15 λίρες την μέρα θα έχεις όλα τα απαραίτητα, επιτρέποντας σου να επισκεφτείς τα ήσυχα μικροσκοπικά χωριά του και τις κοιλάδες με τους ποταμούς. Ο φτηνότερος τρόπος για να φτάσεις στο Λάος είναι με καραβάκι από το Chiang Khong στην Ταϋλάνδη, με κόστος μόλις 0.50 λίρες.

Aρ. 4 : Σουδάν


Το Σουδάν το βλέπουμε συχνά στις ειδήσεις για λάθος λόγους. Αυτό που θα έπρεπε στη πραγματικότητα να γνωρίζει ο κόσμος είναι με πόση περηφάνια υποδέχονται οι ντόπιοι τους τουρίστες και το πόσα υπέροχα πράγματα υπάρχουν για να δεις σ’ αυτή την χώρα. Στα νότια θα δεις τις πυραμίδες αλλά και πολλά ακόμα θαύματα του αρχαίου κόσμου. Όσο για τις τιμές; Ένα φαλάφελ θα σου κοστίσει 1 λίρα, κι ένα κατάλυμα για το βράδυ γύρω στις 10 λίρες.

Aρ. 3 : Ονδούρα


Η Ονδούρα είναι ο ιδανικός προορισμός εάν σου αρέσει η κατάδυση. Με τα καταλύματα για το βράδυ να κοστίζουν μόλις 10 λίρες την βραδιά και το φαγητό ακόμα λιγότερες μπορείς πραγματικά να περάσεις τις διακοπές σου με ελάχιστα χρήματα. Οι χρυσαφένιες παραλίες κοντά στην Καραϊβική θάλασσα είναι το ιδανικό μέρος για χαλάρωση. Οι τουρίστες δεν έχουν καταλάβει ακόμα το μέρος γι’ αυτό τρέχα να προλάβεις. Μετά τις καταδύσεις και το καγιάκ γύρω από την δυτική παραλία του Roatan φρόντισε να επισκεφτείς το αρχαιολογικό μουσείο του Copan, το οποίο βρίσκεται στη λίστα της Unesco και έχει είσοδο 15 λίρες.

Aρ. 2 : Μαρόκο


Σίγουρα έχεις συνδυάσει στο μυαλό σου το Μαρόκο με τα παζαρέματα κατά τη διάρκεια των αγορών. Το Μαρόκο είναι ένα μέρος με διακεκριμένη κουλτούρα και θα χρειαστείς γύρω στις 40 λίρες τη μέρα για να περάσεις. Όσο πιο τοπικά βρίσκεσαι τόσο πιο φτηνά θα γίνονται τα πράγματα. Λόγω της κοντινής του απόστασης από το Μαρόκο ακόμα και τα εισιτήρια του αεροπλάνου θα είναι πολύ φτηνά. Άρχισε να το σκέφτεσαι!

Aρ. 1 : Ιορδανία


Οι περισσότεροι γνωρίζουν μονάχα έναν προορισμό στην Ιορδανία, την Πέτρα, η οποία έγινε γνωστή από την ταινία «Indiana Jones και η τελευταία σταυροφορία». Όμως δεν είναι ανάγκη να είσαι αρχαιολόγος για να ξεθάψεις τα παζάρια. Ένα κατάλυμα για ύπνο θα κοστίσει μόλις 5 λίρες κι ένα δείπνο τα μισά απ’ αυτά. Ένα ταξίδι που μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με μια επίσκεψη στην Αίγυπτο. Απλώς θυμίσου να κρατάς το δικό σου καπέλο και μαστίγιο. Η βίζα που είναι απαραίτητη για την είσοδο στην χώρα εκδίδεται στις διαβάσεις της γέφυρας Wadi Araba και Sheikh Hussein. Πρόσεχε όμως γιατί αυτή η βίζα δεν μπορεί να εκδοθεί κατά την άφιξη στην γέφυρα King Hussein.


Πηγή: http://skandalistes.blogspot.com/2011/02/10_08.html#ixzz1DMBgTM2s

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου