Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΤΗΝ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΑΚΡΗ Ο ΜΠΑΓΑΣΑΣ, ΜΠΡΑΒΟ....

ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟΠ!!!




Σε ισόβια κάθειρξη για πολύμηνη παραβίαση των διοδίων έχει καταδικαστεί ένας Κινέζος, ο οποίος παρόλα αυτά κατάφερε να "κλειδώσει" την επανάληψη της δίκης του.

Πως έγινε αυτό;





Οσο κι αν ακούγεται περίεργο, η αυστηρότητα της ποινής προκάλεσε έναν...
τεράστιο κίνημα υποστήριξής του στο Ίντερνετ.


Ο Σι Τζιανφένγκ, ιδιοκτήτης φορτηγών που εργαζόταν στην κεντρική επαρχία Χενάν είχε προσαρμόσει στα φορτηγά του πλαστές στρατιωτικές πινακίδες για να μην πληρώνει διόδια κατά τις μετακινήσεις τους.

Σε διάστημα οκτώ ετών εξοικονόμησε με αυτόν τον τρόπο 3,7 εκατομμύρια γιουάν (420.000 ευρώ), σύμφωνα με τις αρχές....


Πηγή:www.rokakias.gr



Η καταδίκη του σε ισόβια κάθειρξη για τις πράξεις αυτές, προκάλεσε κατακραυγή στο Ίντερνετ, όπου επισημάνθηκε το γεγονός ότι τα εισοδήματα του Σι Τζιανφένγκ ήταν πολύ λιγότερα από τα τέλη που θα έπρεπε να έχει πληρώσει στα διόδια.

Οι υποστηρικτές του στο Ίντερνετ κατήγγειλαν επίσης τα υπέρογκα ποσά που ζητούνται ως τέλη διοδίων, θεωρώντας το αδίκημα του οδηγού ασήμαντο σε σχέση με τα κρούσματα διαφθοράς στις τάξεις των αξιωματούχων.

Το δικαστήριο της πόλη Πιντινγκσάν παραδέχθηκε σε ανακοίνωσή του ότι η υπόθεση του Σι Τζιανφένγκ προκάλεσε "την προσοχή των μέσων ενημέρωσης και ζωηρή συζήτηση" και αποφάσισε τη διεξαγωγή νέας δίκης.

Οι χρήστες του Ίντερνετ στην Κίνα χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο το Δίκτυο για να καταγγείλουν τα προνόμια των διεφθαρμένων τοπικών αξιωματούχων και αποφάσεις της δικαιοσύνης που θεωρούν εσφαλμένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου