Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΛΟΣΣΣΣΣ



 

Σταματήστε επιτέλους την κακοποίηση των ζωών. Επιτέλους πρέπει να κάνει κάτι αυτό το κράτος για τα ζώα. Δεν γίνετε να πεθαίνουν έτσι άδικα επειδή κάποιος ξύπνησε άσχημα μια μέρα. Δηλαδή δεν βαρεθήκατε πια ΕΛΕΟΣΣΣΣΣΣ.


Αυτή η επίθεση στα αποβράσματα που σκοτώνουν η κακοποιούν τα ζώα χωρίς λόγο δεν γίνετε έτσι τυχαία αλλά έπεσε το μάτι μου σε ένα άρθρο που είχε ανεβάσει το zougla.gr


Πιο κάτω κ το άρθρο.





Του σκότωσαν τον σκύλο εν ψυχρώ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009, 16:16

Βρήκε έναν σκύλο να τριγυρνάει, έβγαλε την καραμπίνα και τον πυροβόλησε εν ψυχρώ.

Το απίστευτο περιστατικό, ενδεικτικό της βαρβαρότητας μας απέναντι στα ζώα συνέβη την Κυριακή το απόγευμα στην Χαραμίδα της Μυτιλήνης.

Την καταγγελία έκανε ο ιδιοκτήτης του σκύλου ο κ. Στρατής Αλεξίου, κάτοικος Λουτρών στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου.

Απίστευτη βαρβαρότητα

Ο κ. Αλεξίου εξήγησε στους αστυνομικούς ότι «όπως κάθε απόγευμα, έτσι και την Κυριακή επισκέφθηκα το αγρόκτημά μου στη Χαραμίδα.

Όσο εγώ έκανα κάποιες εργασίες, έβγαλα τον σκύλο μου από το κλουβί για να ξεμουδιάσει.

Το σκυλί κατευθύνθηκε στο δρόμο σε κάποια απόσταση από μένα.

Εκείνη την ώρα άκουσα να σταματά ένα αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου ρώτησε τον γείτονα μου αν το σκυλί ήταν ιδιόκτητο. Εκείνος απάντησε ότι δεν το γνώριζε.

Πριν προλάβω να κατευθυνθώ στην έξοδο του κτήματός μου για να του πω ότι ήταν δικό μου το ζώο, άκουσα έναν πυροβολισμό και μέσα σε δευτερόλεπτα το αυτοκίνητο να φεύγει με ταχύτητα», είπε ο κ. Αλεξίου.

Το πέρασε για... αδέσποτο!

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξίου, εκείνος που ρώτησε για το σκυλί και το σκότωσε στη μέση του δρόμου, πήρε ακόμα και το κουφάρι μαζί του για να εξαφανίσει τα ίχνη.

Ο βάρβαρος δράστης, σύμφωνα με τον κ. Αλεξίου είναι γείτονας του. Έχει και αυτός κτήμα στην περιοχή και τον κατάλαβε από τη φωνή, καθώς του είναι γνώριμη.

Ενδεχομένως στο παρελθόν, είχε πληγεί το κοπάδι του από σκύλους, οπότε ο ίδιος αποφάσισε να πάρει το νόμο στα χέρια του «καθαρίζοντας» την περιοχή της Χαραμίδας από όποιο σκύλο έχει την ατυχία να βρεθεί μπροστά του.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξίου, στο σημείο που θανατώθηκε το σκυλί του με βάρβαρο τρόπο, υπήρχαν κηλίδες αίματος, τις οποίες ωστόσο κάποιος πρόλαβε να σκουπίσει.

Το ίδιο δηλώνει ότι διαπίστωσε και στην καρότσα του αγροτικού του ανθρώπου που κατηγορεί για το θάνατο του ζώου του, όταν επιστρέφοντας στα Λουτρά πήγε στο σπίτι του για να τον βρει.

Και παράνομη οπλοχρησία;

Ο ιδιοκτήτης του σκύλου πέραν της μήνυσης που κατέθεσε στην Αστυνομία προέβη και σε καταγγελία στην Κυνηγετική Ομοσπονδία Αρχιπελάγους, ο πρόεδρος της οποίας Παντελής Λεμάνης ανέθεσε τη διερεύνηση της υπόθεσης στον επικεφαλής της Θηροφυλακής Μιχάλη Τσακύρη, ο οποίος χθες το απόγευμα επρόκειτο να μεταβεί στα Λουτρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το άτομο που καταγγέλλει ο κ. Αλεξίου ότι σκότωσε το σκύλο του, δεν κατέχει άδεια θήρας, πράγμα που σημαίνει ότι (εφόσον δεν κατέχει και δελτίο σκοπευτή) δεν νομιμοποιείται σε καμία περίπτωση να «κυκλοφορεί» με το κυνηγετικό όπλο μέσα στο φορτηγάκι και... «όποιον πάρει ο Χάρος»!

«Περιμένω ειδικά από την Αστυνομία να κάνει ό,τι προβλέπεται προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη, διότι δεν μπορεί ο καθένας τυφεκιοφόρος, που κυκλοφορεί ελεύθερος στους δρόμους να σκοτώνει εν ψυχρώ, ιδιόκτητα ζώα ή ακόμα και αδέσποτα έχοντας αυτήν την εγκληματική συμπεριφορά» καταλήγει ο κ. Αλεξίου.

Πάντως ο μόνος που θα μπορούσε να βοηθήσει στην υπόθεση, δηλαδή ο γείτονας του κ. Αλεξίου, στα μάτια του οποίου θα πρέπει να εκτυλίχθηκαν οι σκηνές της απίστευτης αυτής βαρβαρότητας, δηλώνει ότι... «ούτε είδα, ούτε ξέρω» φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον μηνυτή ο οποίος δεν έχει στη διάθεσή του, ούτε το κουφάρι του αγαπημένου του ζώου ώστε να αποδείξει τα αυτονόητα!


Πηγή: Αιολικά Νέα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου