Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΟΙ 25 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΝΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ





Αν κατά τη γνώμη σας στον πίνακα πρέπει να προστεθούν κι άλλοι αγώνες δε έχετε παρά να τους καταθέσετε στην Κερκίδα. 




1971: Ντιναμό Μόσχας – Ολυμπιακός 1-2

Στις 30 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του πρώτου γύρου του Κυπέλλου Κυπελλούχων, ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 στη Μόσχα την Ντιναμό με γκολ των Τριαντάφυλλου και Γκαϊτατζή. Στον Πειραιά, όμως, είχε χάσει 2-0 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

1972: Κάλιαρι – Ολυμπιακός 0-1

Στις 27 Σεπτεμβρίου, ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 στο Κάλιαρι την ομώνυμη ομάδα χάρη σε τέρμα του Γιούτσου και σε συνδυασμό με το 2-1 του πρώτου ματς, πήρε την πρόκριση στη δεύτερη φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

1976: Ντέρμπι Κάουντι – ΑΕΚ 2-3

Στις 3 Νοεμβρίου, η ΑΕΚ αντιμετώπισε στην Αγγλία την Ντέρμπι Κάουντι για το δεύτερο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και επικράτησε 3-2 μετά από εξαιρετική εμφάνιση. Τα γκολ της «Ένωσης», που είχε κερδίσει 2-0 και στο πρώτο παιχνίδι στην Αθήνα, πέτυχαν οι Νικολούδης, Τ. Κωνσταντίνου και Βάγκνερ.

1979: Περούτζια – Άρης 0-3

Στις 7 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, ο Άρης πήγαινε να παίξει στην Ιταλία με τη φημισμένη Περούτζια, έχοντας στην… πλάτη του το 1-1 του πρώτου αγώνα της Θεσσαλονίκης. Στην Ιταλία, όμως, η ομάδα της συμπρωτεύουσας ήταν ισοπεδωτική και επικράτησε με το εντυπωσιακό 3-0. Σκόρερ οι Κούης, Σεμερτζίδης και Ζήνδρος.

1984: Σερβέτ – ΑΕΛ 0-1

Στις 7 Νοεμβρίου, η ΑΕΛ εξασφάλισε πανηγυρικά την πρόκριση στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων, αφού μετά το 2-1 του «Αλκαζάρ» επί της Σερβέτ, επιβλήθηκε και εκτός έδρας των Ελβετών χάρη σε γκολ του Βαλαώρα.

1985: Γκέτεμποργκ – Παναθηναϊκός 0-1

Στις 6 Μαρτίου, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε εκτός έδρας τη μεγάλη δύναμη εκείνης της εποχής, Γκέτεμποργκ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Η αθηναϊκή ομάδα νίκησε 1-0 με γκολ του Σαραβάκου, ενώ δύο εβδομάδες αργότερα πήρε 2-2 στη ρεβάνς και έφτασε στους «4» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

1992: Μονακό – Ολυμπιακός 0-1

Στις 21 Οκτωβρίου ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε στη Γαλλία με τη Μονακό για τη δεύτερη φάση του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Η ομάδα του Πειραιά νίκησε 1-0 στο Πριγκιπάτο με τέρμα που πέτυχε ο Βαΐτσης. Το γκολ αυτό αποδείχθηκε πολύτιμο για τους «ερυθρόλευκους», που στον επαναληπτικό αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 των Γάλλων και προκρίθηκαν.

1993: Μπάγερ – Παναθηναϊκός 1-2

Στις 2 Νοεμβρίου, ο Παναθηναϊκός πέτυχε «πικρή» νίκη με 2-1 στο Λεβερκούζεν επί της Μπάγερ για το δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Τα γκολ των Σαραβάκου και Γ.Χ. Γεωργιάδη χάρισαν τη νίκη γοήτρου στην ομάδα της Αθήνας, που είχε χάσει 4-1 στην Αθήνα, στο πρώτο ματς. 

1994: Ρέιντζερς – ΑΕΚ 0-1

Στις 24 Αυγούστου, η ΑΕΚ βρέθηκε στη Σκοτία για την προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ προκειμένου να αντιμετωπίσει την καλύτερη ομάδα της χώρας, τη Ρέιντζερς. Οι βάσεις για την πρόκριση είχαν μπει από την Αθήνα, όπου η «Ένωση» είχε επικρατήσει 2-0. Η ΑΕΚ ζευγάρωσε τις επιτυχίες της καθώς επιβλήθηκε 1-0 με τέρμα του Σαβέβσκι.

1995: Πόρτο – Παναθηναϊκός 0-1

Στις 18 Οκτωβρίου, ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε στην έδρα της Πόρτο για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ (από τους «16» προς τους «8») και επικράτησε 1-0 χάρη σε τέρμα του Μάρκου. Ο προπονητής Χουάν Ραμόν Ρότσα δεν τήρησε την… υπόσχεση που είχε δώσει πριν από το ματς όταν είχε πει ότι σε περίπτωση νίκης, θα γυρνούσε στην Ελλάδα με τα πόδια…

1996: Άγιαξ – Παναθηναϊκός 0-1

Στις 3 Απριλίου, ο Παναθηναϊκός πέτυχε τη σπουδαιότερη, ίσως, νίκη της ιστορίας του σε διεθνές επίπεδο, καθώς επιβλήθηκε 1-0 του πρωταθλητή Ευρώπης, Άγιαξ στο τελευταίο του παιχνίδι στο «Άμστερνταμ Ολίμπικ». Το τέρμα που έκρινε τον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, πέτυχε ο Βαζέχα. Πάντως, στον επαναληπτικό, ο Άγιαξ κέρδισε 3-0 και πέρασε στον τελικό.

1999: Μπενφίκα – ΠΑΟΚ 1-2

Στις 4 Νοεμβρίου ο ΠΑΟΚ έκανε τη… μισή δουλειά στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Μπενφίκα για τη δεύτερη φάση του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Ο «δικέφαλος» νίκησε 2-1 με γκολ των Μαραγκού και Σάμπρι ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα στη Θεσσαλονίκη. Το ματς πήγε στα πέναλτι και οι Πορτογάλοι επικράτησαν 4-1.

1999: Γιουβέντους – Ολυμπιακός 1-2

Στις 7 Δεκεμβρίου, ο Ολυμπιακός με δύο τέρματα του Τζόρτζεβιτς νίκησε 2-1 τη Γιουβέντους για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Δεν πανηγύρισε, όμως, την πρόκριση αφού στον πρώτο αγώνα στην Ελλάδα οι Ιταλοί είχαν επιβληθεί 3-1.

2000: Αμβούργο – Παναθηναϊκός 0-1

Στις 26 Σεπτεμβρίου, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε το Αμβούργο στη Γερμανία στο πλαίσιο των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Το «τριφύλλι» πρόσθεσε μία ακόμη σημαντική νίκη στο ενεργητικό του, καθώς επιβλήθηκε 1-0 με σκόρερ τον Νασιόπουλο.

2000: Καϊζερσλάουτερν – Ηρακλής 2-3

Στις 9 Νοεμβρίου ο Ηρακλής νίκησε 3-2 την Καϊζερσλάουτερν στη Γερμανία για το δεύτερο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Ο «γηραιός», όμως, αρκέστηκε σε μία επιτυχία γοήτρου με δεδομένο ότι στο πρώτο ματς της Θεσσαλονίκης είχε ηττηθεί με 3-1. Στη ρεβάνς βρέθηκε να χάνει 2-0 αλλά εξαπέλυσε αντεπίθεση και κέρδισε χάρη σε δύο γκολ του Κωνσταντίνου και ένα του Φοφόνκα.

2001: Σάλκε – Παναθηναϊκός 0-2

Στις 11 Σεπτεμβρίου, την ημέρα της επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στη Γερμανία και πάλι για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και κέρδισε το παιχνίδι κόντρα στη Σάλκε με 2-0. Οι Βλάοβιτς και Μπασινάς χρίστηκαν σκόρερ σε εκείνη την αναμέτρηση και έδωσαν μία ακόμη χαρά στον κόσμο της ομάδας.

2003: Πόρτο – Παναθηναϊκός 0-1

Στις 13 Μαρτίου, ο Παναθηναϊκός επισκέφτηκε ξανά την έδρα της Πόρτο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και νίκησε 1-0 χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Ολισαντέμπε. Ήταν το πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες. Όμως ο επαναληπτικός δεν πήγε καλά και ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε χάνοντας 2-0 στην παράταση από τους «δράκους» του Ζοσέ Μουρίνιο.

2003: Ρέιντζερς – Παναθηναϊκός 1-3

Στις 9 Δεκεμβρίου, ο Παναθηναϊκός έπαιξε στην έδρα της Ρέιντζερς για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και κέρδισε 3-1 εξασφαλίζοντας την τρίτη θέση και το εισιτήριο για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Οι «πράσινοι» έχαναν αρχικά αλλά αντεπιτέθηκαν και με γκολ των Ζουτάουτας, Μπασινά και Κωνσταντίνου έφεραν τα… πάνω κάτω!

2006: Χαρτς – ΑΕΚ 1-2

Στις 9 Αυγούστου, η ΑΕΚ αντιμετώπισε τη Χαρτς στη Σκοτία για την προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και επικράτησε 2-1. Μάλιστα, και τα δύο γκολ μπήκαν ελάχιστα λεπτά πριν από το τέλος από τους Καπετάνο και Λυμπερόπουλο. Αυτό ήταν το πρώτο ματς. Στον επαναληπτικό, ο «δικέφαλος» νίκησε 3-0.

2007: Βέρντερ Βρέμης – Ολυμπιακός 1-3

Στις 3 Οκτωβρίου, ο Ολυμπιακός πήρε το «διπλό» με 3-1 σε βάρος της Βέρντερ Βρέμης σε παιχνίδι για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλιστα, η ομάδα του Πειραιά έφτασε στην επικράτηση με ανατροπή, καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ. Όμως, τα γκολ των Στολτίδη, Πατσατζόγλου και Κοβάσεβιτς, χάρισαν τη νίκη τους «ερυθρόλευκους».

2007: Λάτσιο – Ολυμπιακός 1-2

Στις 28 Νοεμβρίου και πάλι για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα (2-1) από τη Ρώμη ρίχνοντας στο… καναβάτσο τη Λάτσιο. Και σε αυτό το ματς έμεινε πίσω στο σκορ αλλά ανέτρεψε τη σε βάρος του κατάσταση με τέρματα των Γκαλέτι και Κοβάσεβιτς.

2007: Αούστρια Βιέννης – Πανιώνιος 0-1

Στις 6 Δεκεμβρίου, ο Πανιώνιος νίκησε 1-0 την Αούστρια στη Βιέννη σε παιχνίδι για τους ομίλους τους Γιουρόπα Λιγκ. Το γκολ που χάρισε τους βαθμούς στους «κυανέρυθρους», πέτυχε ο Μαϊστόροβιτς.

2008: Βέρντερ Βρέμης – Παναθηναϊκός 0-3

Στις 4 Νοεμβρίου, ο Παναθηναϊκός έκανε… πάρτι στη Βρέμη όταν αγωνιζόμενος για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, συνέτριψε με 3-0 τη Βέρντερ. Οι Μάντζιος, Καραγκούνης και Τζιόλης έγραψαν τα ονόματά τους στον πίνακα των σκόρερ.

2008: Ίντερ – Παναθηναϊκός 0-1

Στις 26 Νοεμβρίου, ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα με 1-0 από το Μιλάνο κόντρα στη σπουδαία Ίντερ. Ο αγώνας ήταν για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και κρίθηκε με το γκολ που σημείωσε ο Σαριέγκι. Ήταν η δεύτερη ήττα του Μουρίνιο από τον Παναθηναϊκό!

2010: Ρόμα – Παναθηναϊκός 2-3

Στις 25 Φεβρουαρίου, ο Παναθηναϊκός πήγε στην έδρα της Ρόμα για να υπερασπιστεί το 3-2 με το οποίο είχε επιβληθεί στο ΟΑΚΑ ώστε να περάσει στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Το «τριφύλλι» βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά δύο γκολ του Σισέ και ένα του Νίνη, άλλαξαν τα δεδομένα.


Πηγη sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου