Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΧΩΡΙΣ FACEBOOK KAI TWITTER


Χωρίς Facebook και Twitter θα πρέπει να συνηθίσουν για μια βδομάδα οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Πενσυλβανίας Harrisburg στο πλαίσιο έρευνας της ομάδας του καθηγητή Έρικ Νταρ για τα κοινωνικά δίκτυα, σχετικά με τις συνήθειες και τη συμπεριφορά των χρηστών. Η εβδομάδα αναμένεται μαρτυρική για τους κολλημένους με το Facebook φοιτητές οι οποίοι έχουν ήδη αρχίσει να περιφέρονται αμήχανα στους διαδρόμους του Πανεπιστημίου


Οι 800 φοιτητές δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα εν λόγω κοινωνικά δίκτυα από τους Πανεπιστημιακούς χώρους ωστόσο δεν τους απαγορεύει κανείς να μη επισκεφτούν τα κοινωνικά δίκτυα από το σπίτι τους.




Όπως σημειώνει ο καθηγητής οι φοιτητές συμφώνησαν να βοηθήσουν στην έρευνά του και δήλωσαν πρόθυμοι να απέχουν. Όταν λήξει ο συναγερμός, οι φοιτητές θα κληθούν να γράψουν για την εμπειρία τους.



«Θα μπορούσαμε να κλείσουμε όλα τα ασύρματα δίκτυα αλλά δεν το κάναμε γιατί αν θελήσει κανείς να μπει στο Facebook και να δει τα updates του θα είναι ελεύθερος να το κάνει και μετέπειτα θα μας πει πως ένιωσε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.



Οι φοιτητές θα ερωτηθούν εάν μπήκαν στο πειρασμό να παραβιάσουν την απαγόρευση και εάν η απάντηση είναι θετική τότε θα πρέπει να περιγράψουν τι έκαναν στο κοινωνικό δίκτυο.



Ο Δρ Νταρ είναι περίεργος να δει πόσο θα αντέξουν και εάν θα λυγίσουν.



Εκτός από τις γραπτές εργασίες των φοιτητών η μελέτη περιλαμβάνει και μια ολοήμερη συζήτηση επί του θέματος με τη συμμετοχή 20 διακεκριμένων επιστημόνων.



Την ιδέα για αυτή την έρευνα έδωσε στο καθηγητή η κόρη του η οποία είναι κολλημένη με το Facebook αφιερώνοντας πάρα πολλές ώρες.



Μάλιστα, ερωτηθείς εάν η κόρη του συμμετέχει στη μελέτη είπε γελώντας «Μα φυσικά όχι».



NEWS 24
7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου