Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΤΣΑ ΚΑΙ ΦΕΤΙΧ Ο ΜΟΤΣΑΡΤ....


Τι σχέση έχει ο Μότσαρτ με την φράση «Γλύψε μου τον κώλο» που παραπέμπει σε ροζ βίντεο-τσόντα; Μια περίεργη ιστορία για φετίχ και τέχνη.
Ποιος το περίμενε οτι ο Μότσαρτ, ο κορυφαίος συνθέτης όλων των εποχών, θα είχε συνθέσει ένα κομμάτι με τίτλο Leck mich im Arsch, που στα αγγλικά μεταφράζεται Lick me in the arse, ελληνιστί, Γλείψε μου τον κώλο.
Η αλήθεια είναι οτι ο Μότσαρτ δεν ήταν ο σοβαρός κύριος με μπαγκέτα και κουστούμι που κάποιοι ίσως φαντάζονται. Οι φήμες λένε πως ο Αμαντέους Μότσαρτ τα είχε τα φετίχ του, και συγκεκριμένα ένα κόλλημα με τα.. περιττώματα. Αυτό τουλάχιστον επιβεβαιώνει η αλληλογραφία του με την Μαριά Αννα Θέκλα Μότζαρτ, την ξαδερφούλα του με το υποκοριστικό «σκατούλα». 


 Πηγή:www.fimes.gr
Αρκετά όμως, θα βρωμίσει πολύ το όλο θέμα άμα συνεχίσουμε, καταλαβαίνετε.
Για να τιμήσει την.. αγάπη του αυτή, ο Μότσαρτ συνέθεσε ένα canon, έναν κανόνα ντε, δηλαδή ένα κομμάτι αντιστικτικής μορφής μέσα στο οποίο διάφορα όργανα ή φωνές παίζουν την ίδια μελωδία, αλλά ξεκινούν σε διαφορετικό χρόνο. Στον κανόνα αυτό, τον 6ο κανόνα του Μότσαρτ, έδωσε τον εμπνευσμένο τίτλο Γλύψε μου τον κώλο, τι σικ, και μάλιστα το αφιέρωσε στα πάρτι με τους φίλους του. Μπλιαχ, έλεος ρε Μότσαρτ!
Όταν ο Μότσαρτ απεβίωσε, η συζυγός του παρέδωσε τα επίμαχα χειρόγραφα, μεταξύ αυτών και ο επίμαχος κανόνας, σε κάτι εκδότες, πολύ καθωσπρέπει, που για ευνόητους λόγους αποφάσισαν να αλλάξουν τον τίτλο από «Γλείψε μου τον κώλο» σε «Ας χαρούμε λοιπόν». Άσχετο μεν, αλλά πιο εύηχο (και εύοσμο).
Η ταινία του Μίλος Φόρμαν για τον Αμαντέους Μότσαρτ είχε ξεκαθαρίσει πάντως έγκαιρα οτι επρόκειτο για μια πολύ πανκ ροκ για την εποχή της προσωπικότητα. Αλλά κοπρολαγνεία; Που να πάει ο νους;
Το απίστευτο είναι οτι στο Παρίσι υπάρχει όντως ένα, ας το πούμε εναλλακτικό, μπαρ με όνομα Μότσαρτ. Εκεί οι θαμώνες γνωρίζουν κάθε πλευρά του ερωτισμού με έμφαση στην.. κοπρο-ουρολαγνεία. Στην είσοδο χορηγούνται τα απαραίτητα εξαρτήματα, πάνες και βρακάκια. Παραμέσα οι θαμώνες βρίσκουν ταυτόχρονα ανακούφιση και ηδονή με το να… Τέσπα, δεν συνεχίζουμε, το πιάσατε το νόημα.
Αυτή ήταν λοιπόν η παράξενη πληροφορία της ημέρας, πολύ παράξενη όμως. Ακούστε τώρα και το κομματάκι Γλείψε μου τον κώλο και είπαμε, Μότσαρτ είναι αυτός, respect!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου