Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ


Αν έχετε καμιά ιδέα πώς μπορεί να πείσει το υπουργείο Οικονομικών τους Έλληνες να αποκτήσουν... φορολογική συνείδηση, μπορείτε να την υποβάλετε στο διαγωνισμό που ξεκινά το υπουργείο με θέμα: “Οι πολίτες δημιουργούν φορολογική συνείδηση”. Και που ξέρετε; Μπορεί και να κερδίσετε το έπαθλο των 5.000 ευρώ!


Το υπουργείο ψάχνει ένα video 60 δευτερολέπτων που θα εξιστορεί ένα θέμα ή ένα μήνυμα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.



Στις οδηγίες που ανήρτησε το υπουργείο με το σχετικό δελτίο τύπου, περιλαμβάνονται και ενδεικτικές θεματικές ενότητες:

Η ειλικρινής και ακριβής δήλωση των εισοδημάτων, η έγκαιρη πληρωμή φόρων, η έκδοση και συλλογή αποδείξεων, η αποθάρρυνση αντιλήψεων που οδηγούν σε επιβράβευση της φοροδιαφυγής, η φοροδιαφυγή σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, η φοροδιαφυγή σε πολίτες με υψηλά εισοδήματα και μεγάλη περιουσία, τα φορολογικά έσοδα ως μέσο χρηματοδότησης κάθε αγαθού και υπηρεσίας που παρέχεται από το κράτος.

Το μήνυμα μπορεί να απευθύνεται σε όλους τους πολίτες ή σε ομάδες στόχους που θα επιλέξουν οι ίδιοι οι δημιουργοί.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετάσχει με ένα ή και περισσότερα του ενός video, μέχρι το όριο των πέντε.

Οι συμμετοχές θα υποβάλλονται στη διεύθυνση http://www.minfin.gr/video-contest από τις 6 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.


Το Υπουργείο Οικονομικών θα δημοσιοποιεί στο διαδίκτυο όλες τις συμμετοχές και τα video θα τεθούν σε ψηφοφορία από τους χρήστες του διαδικτύου. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας των πολιτών θα ληφθούν υπόψη κατά την αξιολόγηση των συμμετοχών από ειδική επιτροπή αξιολόγησης, η οποία θα αποτελείται από στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών και από έγκυρους ειδικούς και αναγνωρισμένους επαγγελματίες του χώρου της επικοινωνίας και της διαφήμισης.



Οι δέκα καλύτερες συμμετοχές θα βραβευθούν και θα λάβουν χρηματική επιχορήγηση. Η χρηματική επιχορήγηση θα ανέλθει σε 5.000 ευρώ για την πρώτη, σε 3.000 ευρώ για τη δεύτερη και σε 2.000 ευρώ για την τρίτη και για κάθε μία από τις υπόλοιπες επτά σε 1.000 ευρώ.

Όλα τα video με δήλωση του δημιουργού - στη σελίδα υποβολής των συμμετοχών - θα διατίθενται με άδεια Creative Commons με αναφορά 3.0 Greek [http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/gr/]. Κατά τη διάρκεια της περιόδου υποβολής των συμμετοχών, για τα video που θα έχουν υποβληθεί θα υπάρχει η δυνατότητα από το Υπουργείο Οικονομικών προβολής τους στο διαδίκτυο και σε άλλα μέσα.

Οι συμμετοχές που θα έχουν υποβληθεί κατά την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και κατά τη διάρκεια αυτής θα μπορούν να προβληθούν στο χώρο παρουσίας του Υπουργείου Οικονομικών στο πλαίσιο ειδικών δημόσιων προβολών

πηγη cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου