Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

ΕΚΡΗΞΗ ΜΕ ΝΕΚΡΟ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ

Ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν από τις 11.00 το βράδυ της Κυριακής στην οδό Ιακωβάτου 61 στα Πατήσια, στο πίσω μέρος της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Από την έκρηξη σκοτώθηκε ένας άνδρας, πιθανότατα αλλοδαπός, ο οποίος βρέθηκε διαμελισμένος στο σημείο.

Τραυματίσθηκαν επίσης δύο γυναίκες: ένα δεκάχρονο κορίτσι και η 45χρονη μητέρα της, αφγανικής καταγωγής, οι οποίες διέρχονταν ή βρίσκονταν στο σημείο.
Παρότι οι πρώτες ενδείξεις συνέκλιναν ότι ο νεκρός ήταν ο άνθρωπος που είχε αποπειραθεί να τοποθετήσει τον μηχανισμό, νεότερες πληροφορίες περιέγραφαν ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό, σύμφωνα με το οποίο ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός είναι  ο 15χρονος γιος της γυναίκας, σενάριο που όσο περνούσε ώρα εμφανιζόταν όλο και πιο πιθανό. Στις 1.10 τα ξημερώματα, η νοσηλευόμενη μητέρα φέρεται να επιβεβαίωνε ότι ο νεκρός ήταν ο γιος της.  
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι πρόκειται για ρακοσυλλέκτες που απλώς είχαν την τραγική ατυχία να βρεθούν στο σημείο που είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός.
Συγκεχυμένες ήταν έως τη 1.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας και οι πληροφορίες για το εάν το τηλεφώνημα που δέχθηκε η αστυνομία στις 22.41 ήταν προειδοποιητικό ή απλώς ενημερωτικό της έκρηξης.
Η 45χρονη μητέρα νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό, ενώ το 10χρονο κοριτσάκι που έχει τραυμαστισθεί στα άνω άκρα έχει μεταφερθεί στο Παίδων.
Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ κ. Λ. Οικονόμου μετέβη αργά το βράδυ στο Παίδων όπου είχαν διακομισθεί αρχικά μητέρα και κόρη, και αργότερα, συνοδεία διερμηνέως, επισκέφθηκε τον Ευαγγελισμό όπου νοσηλεύεται η 45χρονη μητέρα.

Πηγή:www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου