Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2010

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΨΑΧΝΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΖΟΥΜΙΣΟΥΝΕ!!!!!

Καπέλο 10 με 12 λεπτά το λίτρο επέβαλαν πολλοί πρατηριούχου -ακόμα και στα αποθέματα που είχαν πριν από την επιβολή του φόρου- εκμεταλλευόμενοι το αλαλούμ που επικρατεί και κερδίζοντας πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε λίγες μόνο ώρες.Όπως ορίζει το νομοσχέδιο "η ισχύς των διατάξεων των άρθρων 12 έως  17 αρχίζει από 4/3/2010", και όχι φυσικά για καύσιμα που προϋπήρχαν στις δεξαμενές των πρατηρίων. Ωστόσο, σύγχυση προκάλεσε η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών ο νέος αυξημένος ΦΠΑ (21%) να ισχύσει όχι από χθες αλλά από τις 15 Μαρτίου. Και αυτό γιατί αρκετές επιχειρήσεις είχαν εκφράσει παράπονα ότι εν  μια νυκτί δεν γίνεται να αλλάξουν το μηχανογραφικό τους σύστημα.

Εταιρείες καυσίμων από το πρωί είχαν αρχίσει την τιμολόγηση με το νέο ΦΠΑ και μετά τη διευκρίνηση του υπουργείου αναγκάστηκαν να κόψουν πιστωτικά και να επανεκδώσουν τα ίδια τιμολόγια.

Υπενθυμίζεται ότι από την 21η θέση των χωρών με την πιο ακριβή βενζίνη η χώρα μας εκτινάχθηκε στην 3η πίσω από τη Δανία και την Ολλανδία.

Η επίσημη μέτρηση που αναμένεται να γίνει σήμερα και θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα , αναμένεται να δείξει μέση πανελλαδική τιμή περίπου στα 1,37 με 1,39 ευρώ την ίδια στιγμή που χθες η αμόλυβδη πωλούνταν ακόμη προς 1,47 ευρώ το λίτρο.

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η εισαγωγή ταμειακών μηχανών χωρίς οργανωμένο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου εισροών-εκροών τους μετατρέπει σε "ομήρους των ελεγκτικών αρχών" και ότι στην ουσία καταργείται στην πράξη ο ουσιαστικός έλεγχος της διακίνησης των καυσίμων. Παράλληλα, προειδοποιεί για νέες κινητοποιήσεις εντος των ημερών. 

Πηγή:www.news24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου