Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων συνεχίζεται ο πόλεμος για τα σκουπίδια της Αθήνας.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη συνεδρίαση για το εάν θα κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία και η αποχή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τα μέλη του σωματίου είχαν κατέβει σε απεργία στις 3 και 4 Δεκεμβρίου και απέχουν από την εργασία τους σήμερα και αύριο, διαμαρτυρόμενοι έτσι για το νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών και σύμφωνα με το οποίο δεν θα μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι.





Από το πρωί έχει ξεκινήσει «πόλεμος» μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών, του Δήμου Αθηναίων και της ΠΟΠ- ΟΤΑ. Ο υπουργός Γιάννης Ραγκούσης κάλεσε τον δήμαρχο Αθηναίων να κινήσει επειγόντως κάθε νόμιμη διαδικασία, ώστε να ανασταλεί η απεργία και να αντιμετωπιστεί εντός της ημέρας το πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων, ενόψει και των κινητοποιήσεων που θα γίνουν στην πρωτεύουσα με αφορμή την επέτειο του θανάτου του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ο υπουργός επικοινώνησε νωρίς το πρωί με εκπροσώπους των εργαζομένων και τους κατέστησε σαφή την επείγουσα ανάγκη για να προχωρήσει η αποκομιδή των σκουπιδιών από το κέντρο της Αθήνας, τα οποία, σύμφωνα με έγγραφο της ΕΛΑΣ, μπορεί να αποτελέσουν πηγή κινδύνου για τους πολίτες και τις περιουσίες τους.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να αναστείλουν την απεργία τους.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ζήτησε να κριθεί καταχρηστική η απεργία:

«Το υπό ψήφιση Σ/Ν της Κυβέρνησης για τις προσλήψεις στο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α., πυροδότησε απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους Δήμους της χώρας μεταξύ των οποίων και στο Δήμο της Αθήνας. Πολλά από τα αιτήματα των εργαζομένων που αφορούν κυρίως τους συμβασιούχους είναι δίκαια, υποστηρίζονται από την ΚΕΔΚΕ και η Κυβέρνηση οφείλει να κάνει τις αναγκαίες διορθώσεις.
Η πόλη της Αθήνας εξ αιτίας της απεργίας των εργαζομένων στην καθαριότητα, αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα, το οποίο σύμφωνα με επιστολή του Αττικάρχη, υποστρατήγου κ. Σερέτη, εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους ασφάλειας της πόλης εξαιτίας των διαδηλώσεων που θα λάβουν χώρα από σήμερα Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα, λόγω της επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Κατόπιν τούτου ως Δήμαρχος, δεν μπορώ να μείνω απαθής θέτοντας σε κίνδυνο την πόλη μου, τις περιουσίες και τις ζωές των συμπολιτών μου. Εζήτησα από την Δικαιοσύνη για λόγους ασφάλειας της πόλης να κηρύξει την απεργία για το συγκεκριμένο τριήμερο καταχρηστική, χωρίς να πάψω να υποστηρίζω ως πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, κάτι που θα πράξω και τη Δευτέρα σε συνάντηση που θα έχω με τον αρμόδιο υπουργό κ. Ραγκούση.»


ΠΗΓΗ zougla.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου