Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2009

ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΓΡΑΦΟΜΗΧΑΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΤο χρηματικό ποσό των 254.500 δολαρίων έπιασε σε δημοπρασία που έγινε στη Νέα Υόρκη, μια χειροκίνητη γραφομηχανή που ανήκε στον διάσημο 76χρονο Αμερικανό συγγραφέα Cormack McCarthy.

Πρόκειται για το μοντέλο γραφομηχανής Lettera της γνωστής εταιρείας Olivetti, που βγήκε «στο σφυρί» από τον οίκο δημοπρασιών Christie's.

Τα έσοδα από την πώληση της γραφομηχανής θα διατεθούν σε ένα μη κερδοσκοπικό επιστημονικό ινστιτούτο ερευνών στη Σάντα Φε, του Νέου Μεξικό, με το οποίο έχει δεσμούς ο συγγραφέας.

Μάλιστα, αρχικά εκτιμιόταν ότι η γραφομηχανή δεν θα ξεπερνούσε τα 20.000 δολάρια στη δημοπρασία και ο περιχαρής Cormack McCarthy κάλεσε σε γεύμα τον γενναιόδωρο αγοραστή για να τον ευχαριστήσει.

Μερικά από τα πιο γνωστά έργα του McCarthy είναι τα «Καμία Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους» και «Ο Δρόμος», ενώ σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ίδιου του 76χρονου, τις τελευταίες πέντε δεκαετίες έχει δακτυλογραφήσει περίπου πέντε εκατομμύρια λέξεις στη συγκεκριμένη γραφομηχανή.

ΠΗΓΗ zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου