Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ...


Το πρώτο κατάστημα που θα εξυπηρετεί ανθρώπους με οπτική αναπηρία και ειδικές ανάγκες ανοίγει στη Θεσσαλονίκη εντός των επόμενων ημερών.
Το κατάστημα με τον διακριτικό τίτλο “CRETA SENSE” θα λειτουργεί στη διασταύρωση των οδών Βασιλίσσης Ολγας και Αρχαιολογικού Μουσείου και θα εμπορεύεται βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα από την Κρήτη. Η δημοσιοποίηση της δημιουργίας ενός τέτοιου καταστήματος συμπίπτει χρονικά  με την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, που είναι η Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου.
Το κατάστημα ωστόσο θα ανοίξει τις πύλες του στο  κοινό στις 17 Δεκεμβρίου. Όπως ανακοινώθηκε, το “CRETA SENSE” πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για την ασφαλή έλευση ανθρώπων με ειδικές ανάγκες, διαθέτοντας ράμπες ώστε να διασφαλίζεται η πλήρης προσβασιμότητα του χώρου από ΑΜΕΑ.
Το πάτωμα αποτελείται από πλακίδια διαφορετικής υφής πλάτους  και από  οδηγό όδευσης τυφλών στο εσωτερικό του καταστήματος. Επίσης, σε όλα τα προϊόντα υπάρχουν ετικέτες γραμμένες σε Braille με τα στοιχεία εκείνα που είναι απολύτως απαραίτητα να γνωρίζει ο μη βλέπων καταναλωτής, δηλαδή το είδος του προϊόντος και την ημερομηνία λήξης του.
Επίσης, στο κατάστημα θα υπάρχουν – μεταξύ άλλων - και βοηθητικά ηχητικά συστήματα που θα ενημερώνουν τον καταναλωτή για την ακριβή θέση προϊόντων εντός του καταστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου