Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Α ΚΑΛΑ, ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΞΕΦΕΥΓΟΥΜΕ! ΛΑΠΤΟΠ ΜΕ ΔΙΠΛΗ ΣΥΡΟΜΕΝΗ ΟΘΟΝΗ!!!



Πόσες φορές αλήθεια βλέπετε την οθόνη του φορητού υπολογιστή όταν δείχνει φωτογραφίες / βίντεο, οπότε και νιώθετε ότι διαθέτει πολύ καλή απεικόνιση; Όμως αντίστοιχα, πόσες είναι οι φορές που η ίδια οθόνη -για όσους χρησιμοποιούν και για επαγγελματικούς λόγους τον φορητό- φαντάζει αρκετά μικρή, δει η επιφάνεια εργασίας, όταν πρέπει παραδείγματος χάρη να χρησιμοποιείτε δύο προγράμματα ταυτόχρονα επί της οθόνης (ας πούμε έναν πλοηγό Internet και ένα πρόγραμμα εγγραφής κειμένων);

Ένα κοινό «πρόβλημα» των laptop που είναι φορητοί (και το λέμε αυτό καθώς υπάρχει και η κατηγορία με τα φορητά μεγάλων οθόνων, αλλά εκεί πάει «περίπατο» η φορητότητα), που η Ιαπωνική εταιρεία Kohjinsha έλυσε με μια αρκετά έξυπνη και βολική πρόταση: τo Kohjinsha DZ Series laptop. Φέροντας δύο οθόνες, οι οποίες αποκαλύπτονται αφού ο χρήστης «σύρει» (σαν συρόμενη πόρτα) την «κύρια» οθόνη ώστε να διαταχθούν η μια δίπλα στην άλλη, δημιουργώντας έτσι μια μεγάλη και ενιαία επιφάνεια εργασίας. Η κάθε TFT οθόνη με LED οπίσθιο φωτισμό, έχει διαστάσεις 10.1 ίντσες ενώ η (εκάστη) ανάλυση είναι των 1024x600 γραμμών. Το βάρος, παρόλη την ύπαρξη της διπλής οθόνης έχει παραμείνει χαμηλό, όντας μόλις 1.8 κιλά.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν αποσκοπούν δάφνες για την δύναμη που αποδίδουν, όμως επαρκούν για τον μέσο χρήστη (που δεν ενδιαφέρεται για τα σύγχρονα παιχνίδια, αλλά για την ευκολία του): επεξεργαστής AMD Athlon Neo στα 1.6GHz, κεντρική μνήμη 1GB RAM επεκτάσιμη έως τα 4GB, σκληρός δίσκος των 160GB στις 5.400 στροφές, κάρτα γραφικών AMD / ATI Radeon HD 3200, ασύρματη δικτύωση Wi-Fi b/g/n, τρεις θύρες USB 2.0, card reader 3-σε-1, web camera 1.3MPixel και ενσύρματο δίκτυο των 1Gbit (Ethernet).

Μαζί με τα Windows 7 Home Premium (στα αγγλικά βέβαια) συν τα μεταφορικά από την Ιαπωνία (που είναι 48,74 ευρώ) η τελική τιμή φτάνει τα 824,94 ευρώ.


Πηγή:www.zougla.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου