Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΥΨΟΥΣ 140000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΕΣΡ!!!


Πρόστιμα συνολικού ύψους 140.000 ευρώ «μοίρασε» το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης σε τέσσερις τηλεοπτικούς σταθμούς κι έναν ραδιοφωνικό.
 
 Πηγή:www.enet.gr
Το μεγαλύτερο (50.000 ευρώ) επιβλήθηκε στον ΑΝΤ-1 κι ακολουθούν: Alter με 40.000 ευρώ,  Εxtra (Αττικής) με 30.000, Αχελώος TV (Αιτωλοακαρνανίας) με 15.000 ενώ με πρόστιμο 5.000 ευρώ τιμωρήθηκε και το Ράδιο Μετρό (Μαγνησίας).

Η Ανεξάρτητη Αρχή ενέκρινε και τη μεταβίβαση 900 ονομαστικών μετοχών του ραδιοσταθμού "Kiss FM" (Αττικής) έναντι του ποσού των 108.000 ευρώ από τον Νικόλαο Πανταζόπουλο στον Παναγιώτη Κωστάκη. Πρόκειται ουσιαστικά για εσωτερική ανακατάξη μετοχικών μεριδίων.

Το ΕΣΡ απέστειλε, στον υπουργό Εσωτερικών-Αποκέντρωσης- Ηλεκτρονικής Γιάννη Ραγκούσης και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, κείμενο 28 σελίδων με τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις του επί του κειμένου για την ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τις Υπηρεσίες Οπτικοακουστικών Μέσων. Πρόκειται βέβαια για παρατηρήσεις επί του κειμένου που είχε συντάξει ο τέως υπουργός (επί κυβερνήσεων Ν.Δ) Προκόπης Παυλόπουλος, το οποίο δεν έχει εγκριθεί, καθώς μέχρι στιγμής από το υπουργείο Εσωτερικών δεν υπάρχει κάτι νεώτερο.  Η Οδηγία πρέπει να ενσωματωθεί στο εσωτερικό Δίκαιο μέχρι και τις 19 Δεκεμβρίου.

Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία των προτάσεων του ΕΣΡ είναι ότι ουσιαστικά ζητά αυξημένες κανονιστικές αρμοδιότητες παραπέμποντας στον τρόπο λειτουργίας Ανεξάρτητων Αρχών σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Υπάρχει μάλιστα και σαφέστατη αιχμή εναντίον της κεντρικής διοίκησης καθώς σημειώνεται ότι μπορεί να παρεμποδιστεί το έργο του ΕΣΡ «ιδιαίτερα όταν η κεντρική διοίκηση (εκτελεστική εξουσία) αρνείται να εκδώσει τους απαραίτητους για την εφαρμογή μιας διάταξης κανόνες».

Το συμβούλιο ουσιαστικά προτείνει να διαμορφώνονται οι βασικοί άξονες οπτικοακουστικής πολιτικής από τα αρμόδια υπουργεία και να του δοθεί εξουσιοδότηση για περαιτέρω ρύθμιση συγκεκριμένων ζητημάτων. Ζητά να μην εμπλακεί στη διαδικασία και το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων  καθώς υποστηρίζει ότι θα δημιουργηθούν προβλήματα παραβίασης του Συντάγματος ενώ η εμπλοκή του θα οδηγήσει και σε αδικαιολόγητη γραφειοκρατική καθυστέρηση. Προτείνει επίσης γλωσσικές διορθώσεις καθώς εντοπίζονται προβλήματα στη μετάφραση, επεξεργασία συγκεκριμένων ορισμών, προσδιορισμό του τρόπου συνεργασίας μεταξύ αρμόδιων Αρχών κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου