Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2009

TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ : ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Twitt στο Peek
Η πρώτη συσκευή που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για την πρόσβαση στο Twitter είναι ήδη στα ηλεκτρονικά ράφια της Amazon αντί 99 $ και 7,95$ μηνιαία συνδρομή ή 199$ συνολικά. Τη συσκευή κατασκευάζει η Peek Inc. για όσους θέλουν email, twitter και τηλεφωνία αλλά δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για ένα ακριβό smartphone. Από την άλλη πλευρά, το Twitter βλέπει με καλό μάτι τέτοιες εξειδικευμένες συσκευές θεωρώντας ότι η δυνατότητα αποστολής-λήψης status update εν κινήσει θα αυξήσει σε βάθος χρόνου τη δημοτικότητα του.Αλλαγές στο Microsoft Network
Την πρώτη μεγάλη αναβάθμιση της υπηρεσίας MSN.com εδώ και 10 χρόνια ανακοίνωσε η Microsoft και ήδη οι πρώτες αλλαγές στην ιστοσελίδα δείχνουν τις προθέσεις της: Λιγότερα link και λιγότερα χρώματα που υποδηλώνουν ότι θα λειτουργεί λιγότερο ως κατάλογος και περισσότερο ως ιστοσελίδα ενημέρωσης.

Ημιτελές το Virtual Wi-Fi των Windows 7
Ένας προγραμματιστής από τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ανακάλυψε ότι το Virtual Wi-Fi, ένα νέο feature των Windows 7, μπορεί να μετατρέψει το φορητό υπολογιστή ενός χρήστη σε ασύρματο ρούτερ. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος χρήστης μπορεί να παρέχει εν αγνοία του πρόσβαση στο ίντερνετ σε τρίτους. Ο ελληνικής καταγωγής διευθυντής της Nomadio, Άλεξ Γκύζης, αναφέρει ότι ο κώδικας της εφαρμογής Virtual Wi-Fi είναι ημιτελής με πιο χαρακτηριστικό την έλλειψη εφαρμογής που ανοίγει και να κλείνει την κάρτα δικτύου.

Παράπονα για τα πρώτα iMac 27 ιντσών
Λίγο μετά την κυκλοφορία των πρώτων 27άρηδων iMac ήρθαν και τα πρώτα παράπονα από τους χρήστες. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι είναι η αυξημένη κατανάλωση πόρων με αποτέλεσμα το φορτίο του επεξεργαστή να ξεπερνάει το 100% κατά την αναπαραγωγή βίντεο. Αντίδραση από την εταιρεία δεν υπάρχει ακόμα.

Flepia: Το πρώτο έγχρωμο e-book reader
Το πρώτο έγχρωμο e-book reader με οθόνη αφής είναι γεγονός και θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνική αγορά εντός του πρώτου τετραμήνου του 2010 από τη Fujitsu-Siemens. Tο Flepia, όπως ονομάζεται, θα προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία χρήσης με βάση μια οθόνη 8 ιντσών (1024χ768 /260.000 χρώματα). Κατά τα άλλα θα υποστηρίζει τεχνολογίες Bluetooth, WLAN, η αυτονομία του θα φτάνει τις 40 ώρες και ο αποθηκευτικός χώρος τα 4GB μέσω SD card. Σε ότι αφορά τη φορητότητα, το βάρος της συσκευής θα φτάνει τα 385g.

uTorrent 2.0: Τέρμα τα μποτιλιαρίσματα
Το BitTorrent ανακοίνωσε ότι η νέα έκδοση uTorrent 2.0 θα αυξομειώνει αυτόματα την ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων προκειμένου να αποφεύγεται η υπερφόρτωση των δικτύων. Η ενέργεια ερμηνεύεται ως αντίδραση στην τάση που δημιουργείται από ολοένα και περισσότερους πάροχους ίντερνετ, όπως η Comcast, να περιορίζουν τη χρήση torrent στους χρήστες τους.

DirectX 11 και στα Vista
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Microsoft, η τεχνολογία DirectX 11 θα διατίθεται, πλέον, και για τα Windows Vista, παρά το γεγονός ότι αρχικά προοριζόταν μόνο για τα Windows 7. Η τελική έκδοση του σχετικού update είναι ήδη διαθέσιμη στην ιστοσελίδα των Windows Update μετά, φυσικά, από επιτυχημένο έλεγχο γνησιότητας.

Ideum ΜΤ 50
Η Ideum που δραστηριοποιείται στην αγορά οθονών πολλαπλής αφής παρουσίασε ένα νέο μοντέλο 100 ιντσών. Η MT-50 αναγνωρίζει συγχρόνως έως 50 σημεία αφής και έχει την εντυπωσιακή ανάλυση των 2,304 x 800 pixel.

Τα iPhone/iPod δε συγχρονίζονται με Windows 7
Όσοι έχουν ήδη εγκαταστήσει τα Windows 7 και είναι κάτοχοι iPhone/iPod θα διαπιστώσουν προβλήματα στο συγχρονισμό των φορητών τους συσκευών με iTunes . Το πρόβλημα οφείλεται στον ελεγκτή USB του chipset P55 Express. Η προσωρινή λύση που δίνουν οι χρήστες στα φόρουμ της Apple η χρήση USB κάρτας τύπου PCI. Από την άλλη πλευρά η Apple ελπίζει στην επίλυση των προβλημάτων πριν την κυκλοφορία των πρώτων iMac με επεξεργαστές Core i5/i7.

Facebook vs Spammers: 1-0
To Facebook κέρδισε την αγωγή που είχε καταθέσει κατά του Sanford Wallace σε δικαστήριο του Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια. Ο διαφημιστής δεν εμφανίστηκε στη δίκη ούτε αντέκρουσε τις κατηγορίες ότι χρησιμοποιούσε το κοινωνικό δίκτυο για την αποστολή διαφημιστικών μηνυμάτων, την παράνομη πρόσβαση σε λογαριασμούς χρηστών και τη δημοσίευση μηνυμάτων στον «Τοίχο» τους. Τώρα καλείται να καταβάλλει 711,2 εκατομμύρια δολάρια στην ιστοσελίδα που θεωρεί ότι το δεδικασμένο θα αποτρέψει την παράνομη χρήση του Facebook για διαφημιστικούς σκοπούς.

ΠΗΓΗ : MEN24.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου