Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009

ΕΧΟΥΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ ΠΑΝΤΩΣ...Όχι μόνο του έκλεψε το κινητό, αλλά του είπε να προσέχει κιόλας! Ακούγεται τρελό, αλλά είναι πραγματικό. Το περιστατικό συνέβη πριν από μια εβδομάδα στην πλατεία Μαβίλη. 
Ο νεαρός Θωμάς Ε. έτρωγε με την παρέα του σάντουιτς στην καντίνα της πλατείας Μαβίλη. Είχε ακουμπήσει το κινητό και τα τσιγάρα του ακριβώς δίπλα του, και λόγω της κουβέντας που είχε με την παρέα του η προσοχή του αποσπάστηκε για λίγα δευτερόλεπτα. Μόλις αναζήτησε το κινητό του για να κοιτάξει την ώρα, κατάλαβε ότι αυτό είχε κάνει «φτερά». Δίπλα του υπήρχε μόνο το πακέτο με τα τσιγάρα και το τετρακοσίων ευρώ κινητό του... άφαντο!

 Πηγή:www.zougla.gr
«Δεν κατάλαβα ποιος το πήρε. Πρέπει όμως να είχε πολύ μεγάλο θράσος. Το κινητό σχεδόν ακουμπούσε στο χέρι μου. Ήταν αετονύχης αυτός που το έκλεψε και έβαλε τον εαυτό του σε κίνδυνο. Στάθηκε όμως τυχερός, γιατί κανείς από τους τέσσερις της παρέας δεν τον αντιλήφθηκε» λέει στη zougla.gr ο 25χρονος νεαρός.

Το πρώτο πράγμα που πέρασε από το μυαλό του Θωμά Ε. δεν ήταν η συσκευή του τηλεφώνου. Αυτή την ξέγραψε. Την κάρτα SIM, όμως, που περιείχε όλα τα τηλεφωνικά νούμερα και τις επαφές του, πραγματικά την χρειαζόταν.

Αποφάσισε, λοιπόν, να στείλει γραπτό μήνυμα στο κινητό του από το τηλέφωνο ενός φίλου του, μήπως το διαβάσει ο δράστης και φιλοτιμηθεί να του επιστρέψει την κάρτα SIM.

«Φίλε δεν με νοιάζει για το τηλέφωνο, πάρτο. Άσε μου όμως την κάρτα SIM, τη χρειάζομαι επειγόντως» έγραφε το SMS που έστειλε στο δράστη. Ποια ήταν η απάντηση που έλαβε; «Η κάρτα σου θα είναι στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ΑΤΜ της Τράπεζας… Πήγαινε να την πάρεις και άλλη φορά να προσέχεις»!

Ο Θωμάς Ε. δεν πίστευε στ' αυτιά του. Από τη μια χάρηκε που ο κλέφτης αποφάσισε να του επιστρέψει την κάρτα SIM, από την άλλη όμως το θράσος του ήταν άπαιχτο. Δεν φτάνει που του έκλεψε το κινητό του τηλέφωνο, του έδινε και συμβουλές για το πώς να συμπεριφέρεται, λες και όποιος δεν προσέχει το κινητό του πρέπει να του το κλέβουν.


Τσαντίστηκα πάρα πολύ. Έχε χάρη που χρειαζόμουν την κάρτα, αλλιώς θα του είχα απαντήσει αναλόγως. Δηλαδή δεν φτάνει που μας κλέβουν, μας ειρωνεύονται κιόλας;» εξηγεί ο 25χρονος στη zougla.gr και συμπληρώνει «πήγα στο σημείο που μου είπε. Στην αρχή νόμιζα ότι με κορόιδεψε γιατί πάνω στο ΑΤΜ δεν υπήρχε καμία κάρτα κινητού. Μετά σκέφτηκα ότι αν την άφηνε πάνω στο ΑΤΜ θα τον έπιανε η κάμερα της Τράπεζας, οπότε μπορεί να την είχε πετάξει κάπου εκεί γύρω. Έφαγα μισή ώρα μέχρι να τη βρω. Ήταν πεταμένη μπροστά από το ΑΤΜ, στην άκρη του πεζοδρομίου. Την πήρα, την έβαλα στη συσκευή ενός φίλου μου, αλλά ήταν κατεστραμμένη. Μάλλον κάποιος την είχε πατήσει και είχε γδαρθεί».

Οι κλοπές κινητών τηλεφώνων αποτελούν καθημερινή πραγματικότητα. Όσο πιο καινούργια είναι η συσκευή τόσο περισσότερο μπαίνει στο μάτι των επίδοξων κλεφτών. Ο διάλογος όμως μεταξύ θύτη και θύματος, και η διαπραγμάτευση για το τι θα κρατήσει και τι θα επιστρέψει ο δράστης, ακούγεται κάπως παράξενη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου