Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Α ΡΕ ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑΡΑ!!! ΜΙΑ ΖΩΗ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠ'ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ...




Απίστευτα περιστατικά λαμβάνουν χώρα στα ελληνικά πανεπιστήμια. Μετά τις αποκαλύψεις της zougla.gr σχετικά με τις μετεγγραφές από την «πίσω πόρτα» Ελλήνων φοιτητών από το Πανεπιστήμιο της Aquila στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο φως έρχονται κι άλλες σκανδαλώδεις εγγραφές, οι οποίες αυτή τη φορά αφορούν στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης.

Όπως φαίνεται, οι περισσότερες περιπτώσεις έχουν αδυναμία στην Ιατρική. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς ότι η φοιτήτρια
Σ. Λ., αφού δεν κατάφερε να περάσει στην Ιατρική ιταλικού πανεπιστημίου και μετακόμισε στη Βουλγαρία (όπου έγινε δεκτή στο Τμήμα Ιατρικής Πανεπιστημίου της Σόφιας), βρέθηκε στα φοιτητικά έδρανα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και εννοείται στο τμήμα της… Ιατρικής.

Πώς όμως η φοιτήτρια σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο κατάφερε την πολυπόθητη εγγραφή της σε ελληνικό έδαφος, αφού από το 2004 έχει απαγορευτεί δια νόμου (Ν3027/2002, άρθρο 3) οποιαδήποτε μετεγγραφή Έλληνα φοιτητή από πανεπιστήμιο του εξωτερικού σε πανεπιστήμιο της Ελλάδας; Χρησιμοποίησε φυσικά το παραθυράκι του νόμου, το οποίο αφορά σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη ομάδα πληθυσμού. 



Πηγή:www.zougla.gr
 


Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο 12 του Νόμου 2640/1998, τα άτομα που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες εγγράφονται καθ΄ υπέρβαση σε οποιοδήποτε τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ποια άτομα ορίζονται από το νόμο ως χρόνια ασθενείς;

-όσοι πάσχουν από μυϊκή δυστροφία Duchenne
-από βαριά αγγειακή δυσπλασία του εγκεφαλικού στελέχους
-από κακοήθεις νεοπλασίες, λευχαιμίες και λεμφώματα (συμπαγείς όγκους)
-από το σύνδρομο του Bund Chian
-από την νόσο του Fabry
-από βαριά ινοκυστική νόσο παγκρέατος ή πνευμόνων
-από σκλήρυνση κατά πλάκας
-από βαριά μυασθένεια, θεραπευτικώς, αντιμετωπιζόμενη με φαρμακευτική αγωγή
-οι νεφροπαθείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση
-οι πάσχοντες από συγγενή με αιμορραγική διάθεση (αιμορροφιλίες)
-οι υποβληθέντες σε μεταμόσχευση μυελού των οστών ή μεταμόσχευση κερατοειδούς χιτώνος, καρδιάς, ήπατος ή πνευμόνων
-οι πάσχοντες από ινσουλινοεξαρτώμενο νεανικό διαβήτη τύπου 1
-οι πάσχοντες από σύνδρομο evans
-οι πολυμεταγγιζόμενοι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία
-οι έχοντες κινητικά προβλήματα οφειλόμενα σε αναπηρία άνω του 67%
-οι πάσχοντες από φαινυλκετονουρία,
-οι πάσχοντες από συγγενή θρομβοφιλία και υποβάλλονται σε θεραπεία αντιπηκτικής αγωγής δια βίου
-από αρρυθμογόνο δυσπλασία δεξιάς κοιλίας με εμφυτευμένο απινιδωτή
-καθώς και από τη νόσο GAUCHER


Το σήμα κατατεθέν του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου
Το σήμα κατατεθέν του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου
Η παράνομη αυτή εγγραφή στηρίχθηκε στον παραπάνω νόμο και έλαβε χώρα τον Ιανουάριο το 2005. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των καταγγελλόντων, η φοιτήτρια δεν πάσχει από κανενός είδους χρόνια ή ανίατη ασθένεια. Αντιθέτως, θα μπορούσαμε να πούμε ότι χαίρει άκρας υγείας!

Σύμφωνα μάλιστα με τις καταγγελίες, η φοιτήτρια όχι μόνο έγινε δεκτή από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, αλλά, αφού η εγγραφή της έγινε κανονικά στο πρώτο έτος της Ιατρικής, το πανεπιστήμιο της αναγνώρισε και τα μαθήματα που είχε περάσει στο βουλγαρικό πανεπιστήμιο τα τελευταία 3 χρόνια! Δηλαδή, και κατέλαβε μια φοιτητική θέση στην οποία θα μπορούσε να έχει βρεθεί ένας πραγματικά πάσχων, αφού το ποσοστό εισαγωγής στα ΑΕΙ για τις περιπτώσεις αυτές είναι μόνο 3%, και της αναγνωρίστηκαν μαθήματα από το προηγούμενο πανεπιστήμιο στο οποίο φοιτούσε, ως να επρόκειτο για μετεγγραφή.

Ο Αθανάσιος Γ., φοιτητής στην Ιταλία, κατέθεσε τον Ιούνιο του 2009 μηνυτήρια αναφορά (μαζί με την οικογένειά του) στον Εισαγγελέα Αγρινίου, ο οποίος μεταβίβασε την υπόθεση στους αρμόδιους πταισματοδίκες. Απ' ό,τι φαίνεται, η υπόθεση βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ερευνητικών Αρχών. Ακούστε τι λέει στη zougla.gr ο καταγγέλλων για την περίπτωση της «άρρωστης» φοιτήτριας:




Οι ευθύνες της παράνομης αυτής εγγραφής βαρύνουν πρωτίστως την φοιτήτρια και το Τμήμα Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου. Όμως, για να τελεστεί η εγγραφή, ο πάσχων από χρόνιες ασθένειες πρέπει να προσκομίσει (μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά) και χαρτί από υγειονομική επιτροπή ή πιστοποίηση από γιατρό δημόσιου νοσοκομείου, που να βεβαιώνει την πάθηση. Ποιος λοιπόν προμήθευσε τη φοιτήτρια με το χαρτί ασθενείας, το οποίο ουσιαστικά την εισήγαγε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο;

Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ κάνουν λόγο για κυκλώματα παράνομων μετεγγραφών στα πανεπιστήμια της Ελλάδας, και για καθηγητές που εξυπηρετούν αβέρτα συναδέλφους και φίλους, βάζοντας τα παιδιά τους από την «πίσω πόρτα» στα ΑΕΙ της χώρας, και μάλιστα σε τμήματα όπου οι βαθμολογίες εισαγωγής είναι ιδιαίτερα υψηλές -όπως, άλλωστε, συμβαίνει και με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, του οποίου το τμήμα Ιατρικής έχει βαθμό εισαγωγής από 18 και άνω.


Το κτίριο Δημόσιας Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου
Το κτίριο Δημόσιας Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου
Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα Αθανάσιο Γ., παρά τις συνεχείς του προσπάθειες, οι μόνες απαντήσεις που έχει λάβει από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο είναι έγγραφες αοριστολογίες του τύπου «δεν γνωρίζουμε εμείς», «να απευθυνθείτε στο αρμόδιο τμήμα» , «αυτά που ζητάτε είναι προσωπικά δεδομένα» κ.τ.λ.

Το παραθυράκι του νόμου μπορεί να επέτρεψε σε φοιτητές, όπως η συγκεκριμένη κυρία, να εισαχθούν παρανόμως στα ελληνικά πανεπιστήμια, ο νόμος όμως είναι σαφής και για τις περιπτώσεις υποβολής ανακριβών ή ψευδών στοιχείων: «Σε περίπτωση υποβολής ανακριβών, ψευδών ή πλαστών δικαιολογητικών ή αναληθούς υπεύθυνης δηλώσεως, η μετεγγραφή ανακαλείται υποχρεωτικά με απόφαση της Γενικής Συνελεύσεως του Τμήματος υποδοχής και ο υπεύθυνος φοιτητής ή σπουδαστής διαγράφεται από τα μητρώα του Τμήματος υποδοχής». Αυτό που απομένει είναι το να διαπιστώσουμε κατά πόσο θα εφαρμοστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου