Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2009

ΠΙΝΕΤΕ ΜΠΥΡΑ ΚΟΠΕΛΙΕΣ, ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ!!!

 
 ΣΑΣ ΒΡΗΚΑΜΕ ΕΝΑΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΠΙΝΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΜΠΥΡΑ! (ΜΕ ΜΕΤΡΟ ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ)Mια παροιμία λέει: «Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα», κάτι ανάλογο συμβαίνει και με την μπίρα.

Σύμφωνα με έρευνα των επιστημόνων του πανεπιστημίου Caceres της Ισπανίας ανακάλυψαν πως η μέτρια κατανάλωση μπίρας από τις γυναίκες μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική στην ενδυνάμωση των οστών τους.

Ο στόχος της έρευνας, στην οποία συμμετείχαν 1.700 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 48 έτη, ήταν να εξεταστεί κατά πόσο παράγοντες όπως το σωματικό βάρος, η ηλικία και η κατανάλωση αλκοόλ επηρεάζουν την οστική πυκνότητα των γυναικών.

 Για τον λόγο αυτό, υπέβαλαν τις εθελόντριες σε εξέταση με υπερήχους για τη μέτρηση της οστικής πυκνότητας των δακτύλων τους κι ανακάλυψαν πως ήταν υψηλότερη σε όσες γυναίκες έπιναν τακτικά σε σχέση με εκείνες που δεν έπιναν.

Συγκεκριμένα, γυναίκες που έπιναν μικρές ή μέτριες ποσότητες αλκοόλ, δηλαδή έως 280 γραμμάρια την εβδομάδα, είχαν καλύτερη οστική πυκνότητα από εκείνες που δεν έπιναν καθόλου αλκοόλ. Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι αυτή η επίδραση πιθανώς οφείλεται στις φυτικές ορμόνες (φυτοοιστρο-γόνα) της μπίρας και στο πυρίτιο που περιέχεται στον φλοιό του κριθαριού και το οποίο μετά τη ζύμωση προσλαμβάνεται εύκολα από τα οστά, και όχι σε αυτό καθαυτό το αλκοόλ.

Αυτός είναι και ο λόγος που τονίζουν στη μελέτη ότι η κατανάλωση μπίρας σε καμία περίπτωση δεν συνίσταται για την ενδυνάμωση των οστών. Προσθέτουν δε πως στο ενδεχόμενο κατάχρησης θα υπάρξουν εντελώς αντίθετα αποτελέσματα, δηλαδή οι γυναίκες θα εμφανίσουν μειωμένη οστική πυκνότητα.


Πηγή : www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου