Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Η ΣΤΡΑΒΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΛΟΣ Η ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ...



Πάμε σε ένα περιστατικό που μου συνέβει τις προάλλες....Είμαι που λέτε στο πανεπιστήμιο, έχουμε έναν καθηγητη και σε κάποια αποστροφή του λόγου του για τις εξετάσεις πετάει την θεϊκή ατάκα: Όποιος αντιγράψει στο μαθημά μου δεν θα πάρει ποτέ το πτυχίο του!!!!! Όσες φορες να έρθει και να δώσει εξετάσεις δεν θα τον περνάω, δεν με νοιάζει τι θα κάνει, θα ξαναδώσει πανελλήνιες? Θα αλλάξει σχολή, απο μένα πάντος δεν πρόκειται να περάσει ποτέ!!! Στην αρχή όλοι μας ξαφνιαστήκαμε, νομίζαμε οτι κάνει πλάκα, οτι είναι υπερβολικός η οτιδήποτε άλλο όμως παρακαλουθείστε τον παρακάτω διάλογο:


-Εντάξει κύριε κάποια στιγμη θα τον περάσετε...
-Παιδιά δεν  υπάρχει περίπτωση, μην το συζητάτε, στο προηγούμενο πανεπιστήμιο που ήμουνα με το που έφυγα έγινε πάρτυ να φανταστείτε ακριβώς γι'αυτό το λόγο!
-Ε ναι μα δεν είναι κρίμα για ένα λάθος να μην πάρουν ποτέ το πτυχίο?
-Δεν με νοιάζει, παιδιά στην Ελλάδα υπάρχει αυτή η νοοτροπία και να φανταστείτε στην Αγγλία εμάς, τους Ινδούς, τους Πακιστανούς και δεν θυμάμαι ποιους άλλους μας βάζουν σε ειδική κατηγορία εξαιτίας αυτού...
-Ε εντάξει, και πάλι όμως δεν είναι λογικό...
-Πείτε με κομπλέξικο, κολλημένο όπως θέλετε αλλά δεν αλλάζω άποψη, και είναι και κάποιοι άλλοι καθήγητες που έχουν παρόμοιο σύστημα, δεν βλέπω καν το γραπτό...και να ξέρετε οτι υπάρχει στο καταστάτικο του πανεπιστημίου κανόνας που λέει οτι αν καθηγητης πιάσει φοιτητή να αντιγράψει μπορεί να τον κόψει ν φορές...


Οι ειδήσεις σε όλα αυτά ειναι 2. 1) Υπάρχει στο καταστάτικο όρος που δίνει στον καθηγητή το δικαίωμα να κάνει κάτι τέτοιο και 2)Υπάρχουν καθηγητές που το εφαρμόζουν στην πλεονάζουσα μορφή του όρου!!!

ΣΧΟΛΙΟ
Ειλικρινά τα όσα άκουγαν τα αυτιά μου δεν μπορούσα να τα αντιληφθώ!!! Δηλαδή επειδή ένας φοιτητής έκανε το λάθος και σε μια εξεταστική πήγε να αντιγράψει να χάσει την ευκαιρία να πάρει το πτυχίο του!!! Το πτυχίο που έχει αντιμετωπίσει τόσες δυσκολίες να το αποκτήσει! Φροντιστήρια, ξενύχτια, άγχοι, φοβίες, και άλλες πόσες αντιξοότητες!!! 
Και όλα αυτά γιατί? Γιατί υπάρχουν ακόμα κάποιο κολλημένοι που έχουν πάει στο εξωτερικό, έχουν δει πως λειτουργούν τα σωστά και τα άρτια Πανεπιστήμια όπως της Αγγλίας, Της Γερμανίας, της Αμερικής κτλ κτλ... και έχουν έρθει στην Ελλάδα να το παίξουν μάγκες! Να ξεσπάσουν στον εκάστοτε φοιτητή κάνοντας χρήση της όποιας εξουσίας τους έχει δώσει ένας ηλίθιος νόμος η είναι απαράδεκτο καταστατικό! Τα βάζουν με τους φοιτητές και όχι με το ίδιο το σύστημα! Σε αυτό το παίζουν κότες!!! Πληρώνονται απο αυτό και πολλές φορές οι ίδιοι το υποτιμάνε μιλώντας με τα χειρότερα λόγια! Τόσο υποκριτές είναι! 
Δεν λέμε οτί είναι σωστό κάποιος ν'αντιγράψει για να περάσει ένα μάθημα η ότι δεν χρειάζεται τιμωρία. Ασφαλώς και δεν είναι σωστό ν'άντιγράψει κάποιος! Δεν είναι σωστο και για τον ίδιο γιατί δεν επωφελείται τίποτα σε γνώσεις αλλα και για τους άλλους που μοχθούν για να τα καταφέρουν! Αλλα δεν είναι και σωστό βέβαια να δίνει κάποιος καθηγητές 300 σελίδες ύλη μια βδομάδα πριν την εξεταστική, λέω τώρα εγώ!Πολλά δεν είναι σωστά!!! Θα μου πεις τώρα, τους καθηγητές ποιος τους ελέγχει? Άλλη ιστορία! Πέρα απο αυτό, αντέγραψες κύριε? 2 εξεταστικές κομμένος απο χέρι! Και γω μαζί σου! Είναι μια ακριβοδίκαιη τιμωρία! Αλλα για πάντα??? Για πάντα??? Δεν έχεις το δικαίωμα, γιατί και η αντιγραφή ανθρώπινο λάθος είναι! Και αν θες να τα βάλεις με κάποιον, βάλτα πρώτα με το σύστημα που δημιούργησε αυτή την νοοτροπία και μετά με αυτόν που δεν έχει μάθει κάτι άλλο! ΑΥΤΑ!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου