Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

ΣΧΕΔΟΝ 13 ΕΚΑΤ. ΕΚΤΑΡΙΑ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΝΕΤΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ



 Περίπου 13 εκατομμύρια εκτάρια δάσους καταστρέφονται κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο, τα οποία αντιστοιχούν στην καταστροφή 36 γηπέδων ποδοσφαίρου κάθε λεπτό, σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF), που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στο Μπουένος Άιρες, όπου πραγματοποιείται το Παγκόσμιο Δασολογικό Συνέδριο.
Οι οικολογικές οργανώσεις έχουν θέσει ένα στόχο για τους ηγέτες του κόσμου: καμία καθαρή αποψίλωση των δασών μέχρι το 2010.
"Αυτός ο στόχος τονίζει την κλίμακα και τον επείγοντα χαρακτήρα με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτές τις απειλές και να διατηρήσουμε την υγεία του πλανήτη", δήλωσε ο Ρόντνεϊ Τέιλορ, διευθυντής του προγράμματος για τα δάση της WWF.
Βέβαια, οι ειδικοί εξηγούν ότι η παύση των καθαρών αποψιλώσεων μέχρι το 2010 δεν θα σημαίνει και το οριστικό τέλος της αποψίλωσης.
Ο Ρόντνεϊ Τέιλορ σημείωσε ακόμη ότι "τα φυσικά δάση του κόσμου πρέπει να διατηρηθούν με σκοπό την αύξηση στο μέγιστο της μείωσης των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου και της διατήρησης της βιοποικιλότητας".
Σύμφωνα με το WWF, ο ρυθμός καταστροφής των δασών προκαλεί σχεδόν το 20% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων που επηρεάζουν τη Γη. Το 13ο Παγκόσμιο Δασολογικό Συνέδριο, το οποίο διοργανώνεται από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) των Ηνωμένων Εθνών, πραγματοποιείται φέτος στο Μπουένος Άιρες με τη συμμετοχή 3.500 εκπροσώπων από 160 χώρες.


ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ NEWS.ERT.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου