Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΠΟΥΝΙΕΣ!!!



Mε αφορμή το τελευταίο επεισόδιο στην Παιανία ανάμεσα στον Χριστοδουλόπουλο και τον Πλεσί πάμε να θυμηθούμε τις... μπουνιές τα τελευταία δέκα χρόνια στον Παναθηναϊκό. Και δεν είναι λίγες!
Η αρχή το 2002 με Μπασινά - Ντέρεκ

Αρχίζουμε με τις μπουνιές του Αγγελου Μπασινά με τον Ν τέρεκ Μπόατενγκ στις 27 Σεπτεμβρίου του 2002. Στην προπόνηση εκείνης της ημέρας και μετά το πέρας της, ο Μπασινάς έκανε συστάσεις στον Γκανέζο μεσοεπιθετικό. Στον Αφρικανό αυτό δεν πολυάρεσε και αντέδρασε με τους δύο παίκτες να ανταλλάζουν μπουνιές με τον προπονητή του Παναθηναϊκού, Φερνάντο Σάντος να παρακολυθεί τον αγώνα πυγμαχίας.



Ο οξύθυμος Αργεντινος

Δύο χρόνια μετά (21 Μαρτίου 2004), ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει στη Λεωφόρο επί της Χαλκηδόνας με 3-0. Ο Εκι Γκονζάλες που ήταν και ιδιαίτερα οξύθυμος άκουσε το όνομα του από τον Δημήτρη Παπαδόπουλο. Ο Αργεντινός μέσος χωρίς να καταλάβει τι είπε ο συμπαίκτης του και χωρίς να ζητήσει μετάφραση του όρμησε με σκοπό να του ρίξει μπουνιά. Ο «Παπ» δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και προσπάθησε να ανταποδώσει, αλλά με την βοήθεια των ψυχραιμότερων δεν εξελίχτηκε στα αποδυτήρια αγώνας μποξ.
Κουτουλιά και... σκαμπίλι

Σχεδόν κάθε δύο χρόνια υπήρχε και ένα επεισόδια μεταξύ πρασίνων. Στις 6 Δεκεμβρίου του 2006, ο Εκι ήταν και πάλι πρωταγωνιστής. Στην προπόνηση και ενώ η ομάδα έπαιζε δίτερμα ο Αργεντινός έσουρε τα εξ αμάξης στον Σωτήρη Λεοντίου, Μπορεί ο νεαρός μέσος να μην ασχολήθηκε πολύ με τα λεγόμενα του Γκονζάλες, αλλά ο Βαγγέλης Μάντζιος ζήτησε το.. λόγο: «Χαλάρωσε και σταμάτα να βρίζεις τους συμπαίκτες σου», είπε στον Αργεντινό, ο οποίος κατευθύνθηκε προς το μέρος του Μάντζιου και του τόνισε: «Πάμε έξω οι δυο μας». Ο Ελληνας επιθετικός δεν ήθελε καυγάδες και του είπε: «Χαζός είσαι; θα σταματήσουμε την προπόνηση για να πλακωθούμε;» και με το που τελείωσε την έκφραση του έφαγε μια ξώφαλτση κουτουλιά από τον Εκι. Ο Μάντζιος ανταπέδωσε με χαστούκι και κάπου εκεί τελείωσαν όλα με την παρέμβαση των υπολοίπων.
Βύντρα: «Ασε μας ρε Γιαννάκη»

Η μόνη φορά που δεν υπήρξε ματς πυγμαχίας στην Παιανία αλλά διάλογος με βρισιές. Πρωταγωνιστές ήταν δύο Ελληνες παίκτες, ο Γιάννης Γκούμας και ο Λουκάς Βύντρα. Στις 26 Απριλίου του 2007 στην προπόνηση έκανε «θραύση» η συζήτηση των δύο αμυντικών.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού σε μια φάση που ο Βύντρα δεν κινήθηκε προς την μπάλα του είπε: «Pε Λουκά, δική σου είναι εκεί η φάση, γιατί δεν πας στην μπάλα;» και ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος που έμεινα και στην ιστορία η ατάκα: «άσε μας ρε Γιαννάκη»:

Bύντρα: «Eντάξει, ρε Γιάννη. Tι έγινε; Πώς κάνεις έτσι»;
Γκούμας: «Zώνη παίζουμε. Δική σου ήταν η φάση...»
Bύντρα: «Kι εσύ τι είσαι, ρε Γιαννάκη, προπονητής; Δεν πας να γ...»
Γκούμας: «Ποιον είπες ρε Γιαννάκη. Θα σου δείξω εγώ μετά ποιος θα γ... ποιον».
Bύντρα: «Θα μου κλ... τα αρ...»
Η διαμάχη δεν τελείωσε εκεί και συνεχίστηκε στις διατάσεις...
Γκούμας: «Eμένα δεν θα μου μιλάς έτσι. Θα με σέβεσαι. Για να μη σε γ... Γίναμε όλοι ίσοι εδώ μέσα...»
Bύντρα: «Aσε, ρε Γιαννάκη... Tι να μας πεις κι εσύ! Oλη η Eλλάδα γελάει μαζί σου».
Το θέμα έληξε επειδή καμιά πενταριά άτομα κρατούσαν τον Γκούμα για να μην... χιμήξει στον Βύντρα.
Γκονζάλες, ο βασικός πρωταγωνιστής

Στις 22 Φεβρουαρίου του 2008, ο Εκι συνέχισε να προκαλεί προβλήματα στον προπόνηση. Ο Αργεντινός επιτέθηκε φραστικά στον Σωτήρη Νίνη για μια λάθος πάσα που έκανε και δεν κυνήγησε την μπάλα. Ο Αργεντινός έβρισε τον 18χρονο τότε άσο που παρακολουθούσε αμίλητος. Για να ηρεμήσει ο Γκονζάλες έπρεπε να τον πιάσουν τρεις συμπαίκτες του, με τον Πεσέιρο να τον καλεί στο γραφείο του.
Εκι vs Γκαλίνοβιτς, σημειώσατε «διπλό»!

Ενα από τα πιο σοβαρά επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν στις προπονητικές εγκαταστάσεις της Παιανίας ήταν ανάμεσα στον Εκι Γκονζάλες (για τέταρτη φορά) και στον Μάριο Γκαλίνοβιτς. Στις 5 Απριλίου του 2008 και στο δίτερμα της ομάδας, ο Κροάτης τερματοφύλακας είχε δεχτεί ήδη τέσσερα γκολ και ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος. Σε μια αμφισβητούμενη φάση, ο Γκονζάλες ζήτησε να κατακυρωθεί ένα γκολ (θα γινόντουσαν πέντε τα τέρματα) με τον Γκαλίνοβιτς να αντιδρά με βρισιά καθώς διαφωνούσε.

Ο Αργεντινός μέσος που δεν σήκωνε και πολλά – πολλά του έριξε κατευθείαν μπουνιά, αλλά λόγω σωματοδομής ο πορτιέροτ ου τριφυλλιού... «τον είχε» και του έκανε «κεφαλοκλείδωμα» του έριξε μερικές ψιλές, με αποτέλεσμα οι δύο συμπαικτες να κυλιούνται στο χορτάρι για μερικά δευτερόλεπτα κάνοντας προπόνηση και στην... ελληνορωμαϊκή πάλη.

Θεατές εκτός από τους άλλους πράσινους ήταν και ο προπονητής, Ζοσέ Πεσέιρο που φώναξε προς τους δύο παίκτες: «Σταματήστε αμέσως. Αν δεν σταματήσετε τώρα τελειώσατε και οι δύο από την ομάδα. Θα λυθούν τα συμβόλαιά σας και θα φύγετε αμέσως.». Ο Πεσέιρο, αποφάσισε να βάλει στο ίδιο δωμάτιο τους δύο πρωταγωνιστές στο ξενοδοχείο που κατέλυσε η αποστολή του Παναθηναϊκού στην Κρήτη ενόψει του αγώνα με τον ΟΦΗ ενώ έπαιξαν και στην αναμέτρηση.
Εμειναν στις σπρωξιές

Ενα μήνα μετά (16 Απριλίου 2008) το επεισόδιο του Γκονζάλες με τον Γκαλίνοβιτς, σειρά πήραν ο Νασίφ Μόρις με τον Φίλιππο Δάρλα. Ο Νότιο Αφρικανός αμυντικός στην προπόνηση έκανε ένα τάκλιν για να σταματήσει την επέλαση του Ελληνα αριστερού μπακ, αλλά δεν μάζεψε την μπάλα παρά μόνο τον συμπαίκτη του, που του φώναξε εκνευρισμένος: «Tι είναι αυτά που κάνεις ρε μαλ... Θα σε γ...». Ο Μόρις απάντησε με βρισιές, αντάλλαξαν μερικές σπρωξιές, αλλά ως εκεί αφού μπήκε στη μέσα ο Τάκης Φύσσας.
Βρισιές των Κροατών κολλητών

Στις 20 Mαΐου 2009 ο Παναθηναϊκός πέρασε από την Λάρισα επικρατώντας με 1-0, αλλά ο Μάριο Γκαλίνοβιτς δεν ήθελε το άγχος μέχρι το φινάλε του ματς. Ο Αντε Ρουκάβινα είχε χάσει μια φοβερή ευκαιρία για να καθαρίσει το ματς και ο «Σούπερ Μάριο» με το τελευταίο σφύριγμα, πλησίασε τον συμπατριώτη του και του είπε: «Βάλ’ το γκολ εκεί στο τέλος να μην έχουμε άγχος, αλλά ο «Ρούκα» παρεξηγήθηκε και τον έβρισε ( «άντε γ...») στα κροατικά.

Ο πράσινος τερματοφύλακας δεν το άφησε να περάσει έτσι και τον ρώτησε: «τι είπες;» αλλά δέχτηκε την ίδια απάντηση από τον κολλητό του. Η διαμάχη συνεχίστηκε και στα αποδυτήρια με τον Γκαλίνοβιτς να έχει εξοργιστεί και να λέει στον Ρουκάβινα: «Δεν σου μίλησα έτσι εγώ». Ολα τελείωσαν με τον Ρούκα να τονίζει: «Θες να το συνεχίζουμε; Aστο μη γίνει...».
Σπυρόπουλος σε Τεν Κάτε: «Να με σέβεσαι»

Η «ζέστη» στη Παιανία το 2009 ήρθε προς το τέλος του καλοκαιριού, με το θερμό επεισόδιο του Χενκ Τεν Κάτε με τον Νίκο Σπυρόπουλο στις 20 Αυγούστου. Μετά το πέρας της προπόνησης ο Ολλανδός προπονητής του Παναθηναϊκού κριτίκαρε τον «Σπυρό» για την απόδοση που είχε κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο αριστερός μπακ του τριφυλλιού απάντησε στον τεχνικό του για τον χαρακτηρισμό απαράδεκτος: «Να με σέβεσαι», με τον Tεν Kάτε να απαντά: «Είσαι τυχερός, να ξέρεις. Aντε γ...». Ο Νίκος Σπυρόπουλος έριξε και τα δικά του καντήλια με τον Αντωνίου να προλαβαίνει τα χειρότερα, διώχνοντας τον από την προπόνηση.
Το «φταίξιμο» στον Καραγκούνη

Πάμε τώρα και στα πιο πρόσφατα με Αργεντινό και πάλι να είναι μέσα στους πρωταγωνιστές. Στις 14 Φεβρουαρίου του 2010 ο Παναθηναϊκός φιλοξενούσε την Καβάλα στο ΟΑΚΑ, με τους πράσινους να χάνουν στο ημίχρονο με 1-0. Ο Γιώργος Καραγκούνης παρατήρησε τον Σεμπαστιάν Λέτο για την αγωνιστική συμπεριφορά του, με τον νεαρό μεσοεπιθετικό να ανταποδίδει: «Oλο μιλάς. Παίξε μπάλα και παράτα με».

Ο «Σέμπα» έμεινε στα αποδυτήρια καθώς έγινε αλλαγή και... χρέωσε την αντικατάσταση του στον «Κάρα»: «Aντε γ... Eσύ φταις», του είπε με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού να του λέει: «Ρε μαλ... τι θες; Aντε και γ...». Δεν έπεσε ξύλο επειδή μπήκαν άλλοι στη μέση, αφού και ο Καραγκούνης είχε σηκωθεί όρθιος για τη... μάχη.
Δεν ήταν πρωταπριλάτικο αστείο

Από τα πιο...χαλαρά επεισόδια ήταν ανάμεσα στον Σισέ και τον Σαριέγκι. Στην προπόνηση της περσινής Πρωταπριλιάς ο Γάλλος φορ σκόραρε σε ένα δίτερμα, αλλά ο «διαιτητής» Νίκος Νιόπλιας ακύρωσε το γκολ ως οφσάιντ. Ο Τζιμπρίλ αντέδρασε: «Όχι, δεν είναι οφσάιντ», με τον Σαριέγκι να κάνει συστάσεις στον 29χρονο φορ για να μην διαμαρτύρεται. Ο Σισέ απάντησε με... γαλλικά και ο Κοζανίτης τεχνικός έστειλε τον Βάσκο και τον Γάλλο στα αποδυτήρια για να κάνουν ντους και να τα βρουν.
«Σκάσε» Σισέ σε Μαρίνο

Στο φετινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου, ο Στέργος Μαρίνος τα «άκουσε» από τον Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Γάλλος δεν άντεξε έπειτα από μια κακή μπαλιά και άρχισε να φωνάζει στον Έλληνα δεξιό μπακ: «Shut the fuck up».
Ποδαρικό με επεισόδιο

Το 2011 δεν μπήκε με τον πιο ήρεμο τρόπο στον Παναθηναϊκό. Στις 8 Ιανουαρίου ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Αρη με 1-0, αλλά λίγα μόλις λεπτά μετά το τελευταίο σφύριγμα του Σταθόπουλου, ο Λέτο με τον Κατσουράνη τα είπαν σε έντονο ύφος. Η ένταση που υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο συνεχίστηκε και στα αποδυτήρια με τους παίκτες να έχουν έντονο διάλογο. Ομως δεν άναψε για τα καλά η... φωτιά αφού οι ψυχραιμότεροι μπήκαν στην μέση. Mάλιστα οι δυο τους λίγο πριν να αποχωρήσουν από το Ολυμπιακό στάδιο είχαν ένα πεντάλεπτο τετ α τετ δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και... έδωσαν τα χέρια.
ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου