Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΒΡΗΚΕ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ Η ΝΑΣΑ???


Μυστήριο πλανάται γύρω από μια ανακοίνωση που έκανε η NASA και στην οποία τονίζει ότι έχει κάποια νέα να μοιραστεί σχετικά με την έρευνα για την ύπαρξη εξωγήινων.



Οι εικασίες  δίνουν και παίρνουν ενώ όσοι πιστεύουν στην ύπαρξη εξωγήινων, ανυπομονούν για το επικείμενο συνέδριο της NASA στα κεντρικά γραφεία στην Ουάσιγκτον την Πέμπτη.
Στο εν λόγω συνέδριο η NASA αναφέρει πως θα συζητηθεί ο αντίκτυπος ενός αστροβιολογικού ευρήματος σχετικά με την ύπαρξη εξωγήινης ζωής.
Σύμφωνα με τη NASA η αστροβιολογία είναι η μελέτη της απαρχής, εξέλιξης και του μέλλοντος της ζωής του σύμπαντος.
Ήδη τα ηλεκτρονικά μέσα έχουν οργιάσει πρώτο και καλύτερο το μίντια μπλογκGawker το οποίο αναρωτιέται στον τίτλο του "Μήπως η NASA ανακάλυψε ζωή σε ένα από τα φεγγάρια του Κρόνου;", ενώ το PC World διατυπώνει την εύλογη- για πολλούς- απορία του: "Έρχονται οι εξωγήινοι;"
Ωστόσο, το επιστημονικό περιοδικό Discover έρχεται να καταλαγιάσει τον υπέρμετρο ενθουσιασμό λέγοντας ότι αποκλείεται τα νέα που μεταδίδονται να είναι αληθινά με τη NASA να έχει ανακαλύψει ζωή σε άλλους πλανήτες.
"Μοιάζει απίθανο, πραγματικά" σημειώνει ο αστρονόμος Φιλ Πλέιτ, ο οποίος μετρά δέκα χρόνια σκληρής δουλειάς για το τηλεσκόπιο Hubble, προσθέτοντας ότι ακόμα και εάν είναι έτσι δε θα το ανακοίνωναν με αυτόν τον τρόπο.
Σύμφωνα με τον Πλέιτ το πιο πιθανό είναι η NASA να έχει ανακαλύψει μια τοποθεσία όπου θα ήταν πιθανό να υπάρχει ζωή αλλά όχι πως έχει αποδειχτεί.

Πηγή:www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου