Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK...


Ξεκίνησε στις 19.00 ώρα Ελλάδας στο Σαν Φρανσίσκο, σε ειδική εκδήλωση, η παρουσίαση από το Facebook της δικής του υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το "Gmail killer"- "δολοφόνος του Gmail" όπως ανεπίσημα αναφέρεται θα προσφέρει διευθύνσεις με κατάληξη @facebook, θα μπορούσε να είναι η φυσική εξέλιξη της επικοινωνίας για το κοινωνικό δίκτυο των 500 εκατομμυρίων χρηστών.


Την περασμένη εβδομάδα, η Google άρχισε να παρεμποδίζει το Facebook από το να εισάγει στοιχεία επαφής χρηστών από την υπηρεσία ηλεκτρονικών μηνυμάτων της, Gmail… και έτσι μια μεγάλη έχθρα δημιουργήθηκε.

Όλα ξεκίνησαν όταν το Facebook απαγόρευσε στην Google να διαβάζει τα δεδομένα των χρηστών, ενώ αντίθετα το επιτρέπει στο Bing, τη μηχανή αναζήτησης της Microsoft.Το επικεντρωμένο στην τεχνολογία ιστολόγιο TechCrunch ανέφερε ότι η η νέα υπηρεσία ονομάζεται Titan το οποίο θα συνοδεύεται από ξεχωριστό πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ,το οποίο θα παρουσιαστεί σήμερα στη βασική του μορφή και θα συνεχίσει να εμπλουτίζεται το επόμενο διάστημα.


Η Google προσφέρει την τρίτη πιο δημοφιλή υπηρεσία ηλεκτρονικών μηνυμάτων στο Δίκτυο, κάτω από τη Microsoft Corp και τη Yahoo Inc. Ωστόσο όπως αναφέρει στο BBC ο Τζίζους Ντίαζ, συντάκτης στο ιστολόγιο τεχνολογίας Gizmodo "Θα ήμουν πολύ ανήσυχος αν ήμουν η Google, η Yahoo ή το Hotmail".

Ο πρόεδρος του Facebook είπε ότι η εταιρεία έπρεπε να διαχειριστεί τα τέσσερα δισεκατομμύρια μηνύματα που στέλνονται καθημερινώς στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Γι' αυτό και αποφάσισαν να αναβαθμίσουν το σύστημα. Για τον Zuckerberg, η αποστολή και η λήψη μηνυμάτων πρέπει να είναι απλή, άμεση, προσωπική και ανεπίσημη. “Γι' αυτό και δεν σχεδιάσαμε ένα ηλεκτρονικό ταχυδρομείο”, πρόσθεσε.

Το νέο σύστημα του Facebook για τη μηνύματα αποτελείται από τρία μέρη:απεριόριστα μηνύματα, πλατφόρμα ιστορικού συζήτησης και “κοινωνικά” εισερχόμενα. Αυτό το τελευταίο είναι ο φάκελος εισερχομένων που θα φιλτράρει τα μηνύματα που θέλει ο χρήστης. Έχει σχεδιαστεί για να δείχνει ποια μηνύματα προέρχονται από αληθινούς διαδικτυακούς φίλους και ποια είναι spam.


Πηγή:www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου