Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΠΟΙΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ


Τη λίστα με τους ηθοποιούς που δεν αξίζουν τα χρήματα που παίρνουν δημοσίευσε το περιοδικό «Forbes». Συγκεκριμένα με στατιστική ανάλυση, το «Forbes» υπολόγισε το έσοδα που αποφέρουν διάφοροι ηθοποιοί στις εταιρίες παραγωγής με τη συμμετοχή τους σε ταινίες οι...


οποίες έχουν μεγάλη απήχηση.


Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο κωμικός ηθοποιός Γουίλ Φέρελ, που παρά το γεγονός ότι ο μισθός του είναι αρκετά υψηλός, δεν φαίνεται να αποφέρει τα ανάλογα κέρδη στις εταιρίες και τους παραγωγούς που επενδύουν στις ταινίες που πρωταγωνιστεί. Χαρακτηριστικά, οι στατιστικοί αναλυτές που διεξήγαγαν την έρευνα κατέληξαν στο συμπέρασμα πως για κάθε δολάριο που πληρώνεται ο διάσημος κωμικός τα κέρδη των επενδυτών δεν ξεπερνούν τα 3.29 δολάρια, ποσό αρκετά χαμηλό για τα δεδομένα του Χόλιγουντ. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν ο Γιούαν Μακ Γκρέγκορ και ο πρώην σύζυγος της Αντζελίνα Τζολί, Μπίλι Μπομπ Θόρτον, με κέρδη για κάθε δολάριο που πληρώνονται, 3.75 και 4.00 δολάρια αντίστοιχα.



Η έρευνα αυτή πραγματοποιήθηκε για να αποδείξει ότι στο Χόλιγουντ μπορεί να υπάρχουν ηθοποιοί που όχι μόνο πληρώνονται περισσότερο απ' όσο αξίζουν, αλλά πολλές φορές ζημιώνουν και τις εταιρίες που επενδύουν στις ταινίες που συμμετέχουν. Μπορεί η απήχησή τους στο κοινό να είναι μεγάλη, αλλά, όπως φαίνεται, οι ίδιοι έχουν υπερεκτιμήσει την αξία τους ζητώντας υπέρογκα ποσά για την πληρωμή τους, παρόλο που μπορεί να γνωρίζουν εκ των πρότερων ότι η εισπρακτική επιτυχία των ταινιών είναι αβέβαιη. Άλλα ονόματα στη λίστα με τους υπερεκτιμημένους ηθοποιούς του Χόλιγουντ είναι ο Έντι Μέρφι (4.43 δολάρια για κάθε δολάριο που προστίθεται στον τραπεζικό του λογαριασμό), ο Τομ Κρουζ (μόλις 7.18 δολάρια για κάθε δολάριο που πληρώνεται), ο Λεονάρντο ντι Κάπριο (7.52 δολάρια) και ο Τζιμ Κάρεϊ (8.62 δολάρια).

Πηγη dinatos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου