Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΙ ΞΑΝΘΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΧΑΖΟΥΣ


Οι ξανθές γυναίκες όντως κάνουν τους άνδρες να χάσουν το μυαλό τους, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα γαλλικού πανεπιστημίου.

Επιστήμονες του πανεπιστημίου X-Nanterre του Παρισιού, ζήτησαν από τους....

εθελοντές που συμμετείχαν στην έρευνα να απαντήσουν σε ορισμένα τεστ γνώσεων, ενώ παράλληλα τους έδειχναν φωτογραφίες από διάφορες γυναίκες με διαφορετικό χρώμα μαλλιών.Τα αποτελέσματα των τεστ οδήγησαν τους ερευνητές στο συμπέρασμα ότι όταν οι άνδρες κοίταζαν τηφωτογραφία μιας ξανθιάς γυναίκας είχαν χειρότερες αποδόσεις στο τεστ, συγκριτικά με τις αποδόσεις τους όταν εστίαζαν σε γυναίκες με άλλο χρώμα μαλλιών.
Το ενδιαφέρον είναι ότι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι αποδόσεις έπεφταν στη θέα μιας ξανθής κόμης όχι γιατί αποσπούσε την προσοχή των συμμετεχόντων, αλλά γιατί οι άνδρες ανέπτυσσαν υποσυνείδητα το στερεότυπο της «χαζής ξανθιάς», το οποίο είναι ευρέως διαδεδομένο ως άποψη.

«Η έρευνα αυτή αποδεικνύει ότι οι άνδρες που έρχονται σε οπτική επαφή με διάφορα στερεότυπα τείνουν να συμπεριφέρονται σε συνάρτηση με αυτά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι ξανθιές έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τους ανθρώπους να φέρονται με χαζό τρόπο, επειδή εκείνοι υποσυνείδητα υιοθετούν το πρότυπο της ‘χαζής ξανθιάς’» εξήγησε μιλώντας στο Reuters ο Thierry Meyer, ένας από τους επικεφαλής της έρευνας και καθηγητής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Παρισιού.Πηγη dinatos.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου