Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΛΗ ΕΙΝΑΙ...

Αλλά παρ'όλα αυτά είναι σαν το ποδόσφαιρο, αν δεν χτίσεις γήπεδα δεν μπορείς να λές οτι ουσιαστικά αναβαθμίστηκες... Έτσι και στην παιδεία, λείπουν οι κατάλληλοι χώροι να στεγαστούν οι μαθητές, δηλαδή δεν υπάρχουν αρκετές αλλά και επαρκής εγκαταστάσεις! Απο εκεί ξεκινήστε, απο την βάση!!!



Όλοι οι νέοι, από μικρές ακόμα ηλικίες ασχολούνται έστω με κάτι, που έχει να κάνει σχέση με το διαδίκτυο. Είτε αυτό είναι κάποιο κείμενο, ένα e-mail, ένα παιχνίδι, το ΥοuTube, το Facebook κλπ. Έτσι το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε ήδη από φέτος, οι μαθητές των Β’ και Γ’ Λυκείου να μπορούν να παρακολουθούν υποστηρικτικά μαθήματα μέσω Διαδικτύου, καθώς φορητά εργαστήρια με υπολογιστές θα τοποθετηθούν στα 800 ολοήμερα σχολεία με το αναμορφωμένο πρόγραμμα σπουδών. Η κ. Διαμαντοπούλου σε συνέντευξή της περιέγραψε ότι τα ελληνικά σχολεία πρέπει να περάσουν στην ψηφιακή εποχή, καθώς όπως αναφέρει ότι θα μπούν διαδραστικοί πίνακες στη Β’ Γυμνασίου και πως σκοπός είναι, όλα τα μαθήματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπως και οι δύο τελευταίες τάξεις του δημοτικού να είναι διαθέσιμα μέσω Ίντερνετ.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Από του χρόνου η Α’ Λυκείου θα έχει καινούργιο πρόγραμμα. Τα παιδιά που θα πάνε του χρόνου στην Α’ Λυκείου, θα φοιτήσουν σε μια Β΄ και Γ΄ Λυκείου τελείως διαφορετική, με πολύ λίγα μαθήματα. Θα έχουν τέσσερα υποχρεωτικά μαθήματα, στα οποία θα κάνουν διπλάσιο αριθμό ωρών στο σχολείο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου