Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ


Το πρώτο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής «σφραγίζεται» απόψε στο Παγκόσμιο Κύπελλο και δύο από τις ομάδες που έχουν «κλέψει» τις εντυπώσεις, φιλοδοξούν να βρεθούν έως το τέλος του δρόμου στο Μουντιάλ και να διεκδικήσουν τον τίτλο.


Η μοναδική πλέον εκπρόσωπος της Λατινικής Αμερικής στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση, Ουρουγουάη και η «φουριόζα» μετά την πρόκριση επί της Βραζιλίας, Ολλανδία αναμετρώνται στον πρώτο ημιτελικό στο Κέιπ Τάουν.



Η «σελέστε» έχει αναδειχθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια το 1930 και το 1950 και για πρώτη φορά μετά το Μουντιάλ του 1970 θα δώσει το «παρών» σε ημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μετά την δραματική πρόκριση κόντρα στην Γκάνα στους «οκτώ», οι Νοτιοαμερικανοί πλέον έχοντας φτάσει στη βρύση θέλουν να πιούν και νερό, δίνοντας το «παρών» στον τελικό της Κυριακής, τη στιγμή που η Βραζιλία και η Αργεντινή έχουν μείνει εκτός συνέχειας.

Στην αντίπερα όχθη, η Ολλανδία μετά από 12χρόν ια έφτασε στους «τέσσερις» του Παγκοσμίου Κυπέλλου και έχοντας θέσει εκτός συνέχειας ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης όπως είναι η Βραζιλία κάνει όνειρα για να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου.

Οι «οράνιε» που είχαν δώσει το «παρών» σε δύο συνεχόμενους τελικούς, το 1974 στην Γερμανία και το 1978 στην Αργεντινή αλλά είχαν γνωρίσει την ήττα, πλέον φιλοδοξούν να επιστρέψουν θριαμβευτές από τη Νότια Αφρική.

Η προϊστορία

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλη μία φορά στο παρελθόν σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ήταν το 1974 στα γήπεδα της Γερμανίας όπου οι «οράνιε» στη φάση των ομίλων είχαν επικρατήσει με 2-0 της Ουρουγουάης και στη συνέχεια έφτασε έως τον τελικό όπου ηττήθηκε από την οικοδέσποινα της διοργάνωσης. Ωστόσο οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί και στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 1924 και του 1928 όπου η Ουρουγουάη ήταν η νικήτρια.

Σημαντικές απουσίες

Στον αγωνιστικό τομέα και οι δύο προπονητές έχουν να αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα. Ο Όσκαρ Ταμπάρες για την Ουρουγουάη δεν θα έχει στην διάθεση του τον επιθετικό του Άγιαξ, Σουάρες ο οποίος αποτελεί ένα σημαντικό πλήγμα για την επίθεση της ομάδας του και είναι τιμωρημένος. Αντικαταστάτης του στην ενδεκάδα αναμένεται να είναι ο πρώην επιθετικός του Άρη, Σεμπαστιάν Αμπρέου ο οποίος ήταν και ο ήρωας μαζί με τον Μουσλέρα στο παιχνίδι με τη Γκάνα, ευστοχώντας στο τελευταίο πέναλτι. Παράλληλα εκτός πλάνων θα είναι και ο βασικός αριστερός μπακ, Φουτσίλε ο οποίος είναι επίσης τιμωρημένος αλλά και ο Λοντέιρο.

Από την άλλη πλευρά ο τεχνικός της Ολλανδίας, Μπερτ Φαν Μαρβικ δεν υπολογίζει τους τιμωρημένους Φαν ντερ Βιλ και Ντε Γιόνγκ.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ρασβάν Ιρμάτοφ από το Ουζμπεκιστάν.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Ουρουγουάη (Οσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Λουγκάνο, Βικτορίνο, Γκοντίν, Μαξιμιλιάνο Περέιρα, Πέρες, Αραβέλο, Καβάνι, Φερνάντες, Αμπρέου, Φορλάν.

Ολλανδία (Μπερτ Φαν Μαρβικ): Στεκέλενμπουργκ, Μπουλαρούζ, Χέιτινγκα, Ματάισεν, Φαν Μπρόνκχορστ, Κάιτ, Φαν Μπόμελ, Ντε Ζέουβ, Ρόμπεν, Σνάιντερ, Φαν Πέρσι.

πηγη sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου