Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Πεντακόσιους τόνους λιγότερο CO2 εξέπεμψαν οι Ελληνες το βράδυ του Σαββάτου, "κατεβάζοντας" τους διακόπτες τους κατά την Ωρα της Γης. Με τον τρόπο αυτό περίπου ένα εκατομμύριο ελληνικά νοικοκυριά συμμετείχαν δυναμικά στην παγκόσμια προσπάθεια που συντόνισε η περιβαλλοντική οργάνωση WWF, στέλνοντας ένα ισχυρότατο μήνυμα ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της οργάνωσης, η Ελλάδα κατέλαβε τελικά την 4η θέση ανάμεσα σε 126 χώρες, με τη συμμετοχή 251 δήμων και κοινοτήτων, 334 σχολείων και εκπαιδευτικών οργανισμών, 1.180 φορέων και επιχειρήσεων και πλήθους πολιτών.
Ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης και το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων βρέθηκαν από τις 20.30 έως τις 21.30 στο σκοτάδι όπως και άλλα τοπόσημα παγκόσμιας ακτινοβολίας, ενώ κατά την Ωρα της Γης τα φώτα έσβησαν επίσης στον Λευκό Πύργο και στη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας κατά την Ωρα της Γης, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκε κατά 500 MW, καθώς έπεσε σταδιακά από τα 6900 MW στα 6400 MW. Η ποσότητα αυτή ισοδυναμεί με "κέρδος" 500 τόνων CO2. "Για να καταλάβει κανείς ευκολότερα σε τι αντιστοιχούν οι 500 αυτοί τόνοι, είναι σαν να βγήκαν εκτός δρόμου περίπου 36000 αυτοκίνητα", εξηγεί ο Γιώργος Βελλίδης εκ μέρους της WWF.
"Στόχος της φετινής Ωρας της Γης ήταν να δώσει τη δύναμη και τη φωνή πίσω στον πολίτη, μετά την πικρή γεύση που άφησε η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, στην Κοπεγχάγη, τον περασμένο Δεκέμβριο", δήλωσε σχετικά ο διευθυντής του WWF Ελλάς, Δημήτρης Καραβέλλας.
Σημειώνεται ότι παγκοσμίως τα φώτα έσβησαν σε περισσότερες από 4.000 πόλεις, δήμους και κοινότητες, σε 126 χώρες του κόσμου, με τη συμμετοχή εκατομμυρίων πολιτών.

Πηγή:www.ethnos.gr
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΟΒΒΑ

Στην Ελλάδα το Σάββατο κατά την Ωρα της Γης
  • Συμμετείχαν περίπου 1 εκατομμύριο νοικοκυριά.
  • Καταναλώθηκαν 500 MW λιγότερα ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Εκλύθηκαν 500 τόνοι λιγότεροι CO2.
  • Ηταν σαν να βγήκαν εκτός κυκλοφορίας για περίπου μία ώρα 36.509 αυτοκίνητα.
  • Ηταν σαν να έσβησαν για μία ώρα 8.333.333 λαμπτήρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου