Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Η ΒΙΤΑΜΙΝΗ D ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ


Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι έξι από τις έρευνες έδειξαν πως οι άνθρωποι που λάμβαναν συμπληρώματα βιταμίνης D είχαν λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακά προβλήματα.

Ωστόσο τέσσερις έρευνες, στις οποίες συμμετείχαν υγιείς εθελοντές, έδειξαν ότι οι πιθανότητες για καρδιακά νοσήματα ήταν ίδιες μεταξύ εκείνων που λάμβαναν και εκείνων που δεν λάμβαναν συμπληρώματα ασβεστίου.


Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι έρευνες που μελετούν τη σχέση των συμπληρωμάτων βιταμίνης D ή ασβεστίου και των καρδιακών νοσημάτων είναι ελάχιστες.


«Ωστόσο τα στοιχεία δείχνουν ότι τα συμπληρώματα βιταμίνης D, σε υψηλές ή κανονικές δόσεις, έχουν θετικά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά στη μείωση των καρδιακών νοσημάτων. Βέβαια, δεν φαίνεται να ισχύσει το ίδιο για τα συμπληρώματα ασβεστίου» τόνισε σε δηλώσεις της η ερευνήτρια Lu Wang, προσθέτοντας ότι απαιτείται περισσότερη έρευνα, προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.


Τα αποτελέσματα των ερευνών δεν θα πρέπει να παρερμηνευθούν. Τα συμπληρώματα ασβεστίου είναι πάρα πολύ σημαντικά για την οστική υγεία και την υγεία γενικότερα, απλώς δεν φαίνεται να συμβάλλουν στη μείωση των πιθανοτήτων για καρδιοπάθεια. 


Πηγή:www.zougla.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου