Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ......

                            AND WINNER IS GREECE



Τα πρωτεία στην ακρίβεια ανάμεσα σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης κρατάει η χώρα μας ως προς τα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του ΕΛΚΕΚΑ που αφορά στο μήνα Φεβρουάριο.

Από την έρευνα προκύπτει ότι η χώρα μας κρατάει σταθερά τις πρώτες θέσεις στις τιμές πολλών προϊόντων, όταν ο μέσος όρος στην ευρωζώνη είναι χαμηλός κατά περίπου τρεις ποσοστιαίες μονάδες.

Πιο αναλυτικά, η Ελλάδα είναι πρώτη στον πληθωρισμό με 2,9% όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι 0,9%, στις επισκευές οικιακών συσκευών με αύξηση 4,2% όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι 1,7%, στον σιδηρόδρομο με αύξηση 36,6%, όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι 4,1%, στις οδικές μεταφορές με 20% όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι 2,8%, στις ασφάλειες μεταφορών με αύξηση 9,8% όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι 4,9%, στην αύξηση της βενζίνης με 35,9% όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι 13,2%.

Ακόμη, σύμφωνα με αναλύσεις στις τιμές προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, η έρευνα αποδεικνύει ότι η Ελλάδα είναι δεύτερη στην αύξηση του κρέατος με 1,3% όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι 0,9% και τρίτη στην αύξηση προϊόντων διατροφής με 2,2% όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 0,1%.

phgh news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου