Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Ο ΧΘΕΣΙΝΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ



177 προσαγωγές έγιναν στην Αθήνα. Συνολικά 21 άτομα έχουν τραυματιστεί, ανάμεσα τους δύο με εγκαύματα από χημικά και μια 60χρονη καθηγήτρια που παρασύρθηκε από μοτοσυκλέτα της αστυνομίας.Την ίδια ώρα ζημιές έχουν προκληθεί σε 22 καταστήματα, ενώ έχουν καταστραφεί τρεις μοτοσυκλέτες της αστυνομίας.

Σε αστυνομικό κλοιό βρίσκεται το σημείο στα Εξάρχεια που έχασε τη ζωή του πέρυσι ο Α. Γρηγορόπουλος. Εκεί, έχουν συγκεντρωθεί πολίτες για να τιμήσουν τη μνήμη του. Σε ύφεση βρίσκεται εδώ και περίπου δύο ώρες η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο περίπου 300 άτομα παραμένουν στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου και στη Νομική όπου συνεχίζεται ο πετροπόλεμος με την αστυνομία.

Τουλάχιστον 146 προσαγωγές έχουν γίνει στην Αθήνα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ενώ έχουν τραυματιστεί 16 αστυνομικοί και 4 πολίτες. Στο μεταξύ κατεπείγουσα έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας, που ενδεχομένως οδηγήσει σε άρση του πανεπιστημιακού ασύλου, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών για τον τραυματισμό του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρ.Κίττα, ο οποίος νοσηλεύεται στην εντατική.

ΠΗΓΗ trelokouneli.blogspot


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου