Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ! ! !


Μετωπική επίθεση στη ΝΔ για το πρωτοφανές οικονομικό αδιέξοδο και τον πρωτοφανή διασυρμό του κύρους της χώρας εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, κατά τη δεύτερη μέρα συζήτησης στη Βουλή του κρατικού προϋπολογισμού του 2010. 

Ο υπουργός -παρουσία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου- δεσμεύτηκε για απόλυτη συνέπεια στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, εκτιμώντας μάλιστα ότι το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο από αυτό που προβλέπει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Βάζουμε πιο ψηλά τον στόχο». Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι η πρώτη φορά την τελευταία 10ετία που τα έσοδα και τα έξοδα του προϋπολογισμού θα ανταποκρίνονται στις προβλέψεις.

 Πηγή:www.ethnos.gr
Παρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αναγνωρίζει την αναγκαιότητα των μέτρων στα οποία προσανατολίζεται η κυβέρνηση και χρεώνει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα μας στις κυβερνήσεις του Κ. Καραμανλή, βρέθηκαν βουλευτές της ΝΔ να ισχυριστούν ότι την ευθύνη έχει η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του υπουργού Οικονομικών: «Εχετε σήμερα το πολιτικό θράσος να έρχεστε να μιλάτε για τη διεύρυνση των επιτοκίων δανεισμού το τελευταίο δίμηνο και να επιχειρείτε να τα χρεώσετε στο ΠΑΣΟΚ;» εισπράττοντας τα θερμά χειροκροτήματα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
Η επιμονή της ΝΔ στην αμφισβήτηση του πραγματικού ύψους του ελλείμματος και ότι δήθεν είναι 19,5 δισ. ευρώ αντί 30 δισ. ευρώ, προκάλεσε την οργή του κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος κάλεσε τη νέα ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντήσει αν αποδέχεται τον ισχυρισμό των στελεχών της.
 
Τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τον προϋπολογισμό παρουσίασε ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Στη φωτογραφία ο πρωθυπουργός με μέλη του υπουργικού συμβουλίου στα κυβερνητικά έδρανα
«Είστε τόσο αμετανόητοι; Ακόμα και από τα έδρανα της αντιπολίτευσης εξακολουθείτε να προτείνετε ως μέσο επίλυσης του δημοσιονομικού προβλήματος την απάτη; Την απόκρυψη των στοιχείων;» επισήμανε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Σε αυτή την ιστορία της ανυποληψίας εμείς θα βάλουμε τέλος».

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών ο προϋπολογισμός του 2010 είναι ίσως ο πιο δύσκολος της μεταπολίτευσης και έχει -όπως είπε- ως αφετηρία τον πρωτοφανή δημοσιονομικό εκτροχιασμό στον οποίο οδήγησε τη χώρα η ΝΔ.
«Η προηγούμενη κυβέρνηση εγκατέλειψε το καράβι την ώρα που βούλιαζε. Το εγκατέλειψαν στη μέση του πελάγους πριν βουλιάξει. Δικό μας χρέος και ευθύνη είναι να κλείσουμε τις τρύπες πριν είναι αργά. Να το οδηγήσουμε σε ασφαλή νερά για να μπορέσουμε να το πάμε σε νέους προορισμούς», σημείωσε με έμφαση.
Δήλωσε ακόμη αποφασισμένος να προχωρήσει η κυβέρνηση: στο νοικοκύρεμα του κράτους, στη μείωση του ελλείμματος και του χρέους που φτάνει τα 300 δισ. ευρώ, στην αναζήτηση νέων δρόμων «πράσινης» ανάπτυξης και στη δημιουργία πλούτου που θα τον διανείμει πιο δίκαια. Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να είναι συνεπής στους στόχους του προϋπολογισμού, προσθέτοντας ότι όλοι πρέπει να συνεισφέρουν .
Το στίγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής που θα ακολουθήσει το κόμμα του έδωσε ο Δ. Αβραμόπουλος, κάνοντας σαφές πως η ΝΔ θα σταθεί εμπόδιο απέναντι σε κάθε ατόπημα της σημερινής κυβέρνησης, που μπορεί να οδηγήσει στον διασυρμό της χώρας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι είναι έτοιμη να συνεργαστεί για να ξαναγίνει η Ελλάδα δυνατή: «Αρκεί ο δρόμος τον οποίο θα συναντηθούμε να μην είναι ο δρόμος των καθυστερήσεων, των αοριστιών και της αναποτελεσματικότητας», τόνισε με νόημα ο πρώην υπουργός και καταλόγισε στην κυβέρνηση πειραματισμούς με ατελέσφορες πολιτικές, επικοινωνιακά τεχνάσματα και ακροβασία ανάμεσα σε αντιφατικές επιλογές.
Παράλληλα ο κ. Αβραμόπουλος, σε αντίθεση με τον εισηγητή της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννη, αναγνώρισε τις ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης και τις πολιτικές που εκείνη υιοθέτησε: «Πήραμε το μήνυμα, αναγνωρίζουμε τα λάθη μας, διδαχτήκαμε από τις συνέπειές τους, ξαναστεκόμαστε σήμερα όρθιοι μέσα από τη μαζική συμμετοχή της πολιτικής μας βάσης για την εκλογή του νέου μας προέδρου Α. Σαμαρά» είπε.
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κ. Μαρκόπουλος, κάνοντας λόγο για αντικρουόμενες δηλώσεις και αντιφατική πολιτική: «Δεν δικαιολογείστε να κυβερνιέται ο τόπος όπως κυβερνιέται. Δεν βλέπουμε με ποιον τρόπο και όραμα θα προχωρήσει η χώρα», σημείωσε.
Σε σύντομη παρέμβασή του ο Χρ. Παπουτσής κατηγόρησε τη ΝΔ για το «φιάσκο» της αναθεώρησης του ΑΕΠ. «Χαιρόμαστε» τόνισε «ότι η ΝΔ θα σταθεί αρωγός, αλλά ο λόγος της θα καταστεί αξιόπιστος αν στο συνέδριο προχωρήσει σε αυτοκριτική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου